Alfa Romeo kilka pytań

27 Lut 2009, 20:04

Witam!
Jestem zainteresowany kupnem Alfy 147. I nie wiem czy to dobry wybór. Auto bardzo mi się podoba ale słyszałem dużo o awaryjności Alf. Tak więc proszę o pomoc.
LoGaN99
Nowicjusz

27 Lut 2009, 22:57

Witam.Widzisz nikt się nie chce odezwać na temat Alfy.147 jest fajna.Ja się zastanawiam nad 156 ale też nie bardzo wiem co robić bo również słyszałem że są to auta wadliwe.Ale podejrzewam że auto jak auto,zależy jak trafisz.
sebacrx3

28 Lut 2009, 23:54

Witam!Ja mam chęć na Alfe 166 i...serce mi mówi tak a rozum nie...!
Bartłomiej.S
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

01 Mar 2009, 08:04

Powiem może tak. Tak jak kolega wcześniej stwierdził "serce mówi tak a rozum mówi nie", różne wersje chodzą na temat Alfy. Jednakże moge powiedzieć tak. Prawdą też jest że żeby się psuła to trzeba kupić też wadliwy egzemplarz. Lecz nie uniknione jest że ta marka samochodu jest dla osoby, która ma pieniądze na to żeby do niej bez przerwy wkładać. Ja jednak wychodzę z założenia, jak się będzie o samochód dbało to on też będzie normalnie jeździł.

Sam osobiści nie wybrał bym dla siebie Alfy może dla tego że sugeruje się opinia innych, ale na włoskie samochody nie dam złego powiedzieć. Sam mam Fiata i jak narazie sprawuje mi się bardzo dobrze :).

Co do Alf jeszcze. Mechanicy też twierdzą że do Alfy bardzo dużo części pasuje od fiata więc problemu z częściami by nie było.

Jeżeli ktoś ma zamiłowanie to niech bierze alfe :). Ten samochód po prostu trzeba kochać

[link do autocentrum.pl wygasł] - pod tym adresem znajdziesz opinie właścicieli alfy 147.

Nie można przecież zawsze wychodzić z założenia, że będzie się wszystko psuło :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn