Alfa 166 2.4 JTD - opinie

24 Lut 2009, 14:56

Witam wszystkich!Co sądzicie o Alfie 166 2.4 JTD rok 2000.?
Ostatnio edytowany przez Bartłomiej.S, 24 Lut 2009, 18:36, edytowano w sumie 1 raz
Bartłomiej.S
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

24 Lut 2009, 16:34

Pisalismy juz na temat tego samochodu ,poszukaj czegos roztropniejszego no chyba,że masz duzo kasiary,nie chodzi tutaj o czesci bo z tym jest juz duzo lepiej ,tylko o mechanikow!Silniki 2.4 JTD?No wiesz ,nie widze narazie lepszego common rail ale?No kasa ch...a,wymysl bryczkę stosowniejszą!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Lut 2009, 17:56

wymysl bryczkę stosowniejszą!

A co za kasę za którą będzie miał taką limuzynę dobrze wyposażoną i piękną by mógł wybrać stosowniejszego według ciebie. Nudnego passata, czy a6 albo bmw 5 oczywiście w starszym roczniku? Alfa z tym silnikiem to fajny wozik trzeba tylko uważać na zawieszenie i na pewno będziesz zadowolony.
pirlo333
Początkujący

24 Lut 2009, 18:08

Pirlo zgadzam sie z tobą,tylko dobrego mechanika kumatego i to wszystko.Przeciez samochod ten jest konkurentem nudnedo Audi 100?A6.Chociaż Audi niby cieszy sie wyzsza jakoscia ale nawet niesmiałbym chciec porownywac tych samochodow bo to byloby nie na miejscu,wystarczy spojrzec tylko !
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Lut 2009, 15:07

PhantomASA1 napisał(a):Pirlo zgadzam sie z tobą,tylko dobrego mechanika kumatego i to wszystko.Przeciez samochod ten jest konkurentem nudnedo Audi 100?A6.Chociaż Audi niby cieszy sie wyzsza jakoscia ale nawet niesmiałbym chciec porownywac tych samochodow bo to byloby nie na miejscu,wystarczy spojrzec tylko !

Wygląd o niczym nie znaczy!
Wyglądem samochodu się nie jeździ :lol: :lol: :lol:
I zapewniam Cie że z tych dwóch nawet bym nie patrzył na Alfę!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

25 Lut 2009, 17:59

Tak tylko że jak ma kupić nudnego Passata czy kolejne A4 na ulicach i jeździć tym aby jeździć bo musi to już wolał bym wg. Waszej opinii wwalić te kilka stówek w Alfę i jeździć z przyjemnością i być zauważanym na ulicy a nie kolejnym nudnym niemieckim wozem.

A do czego jest samochód? Moim zdaniem można łatwo rozgraniczyć czy trzeba nam samochodu a'la służbowy - to kupić starego mercedesa i może się nie rozleci, bo nowe auta wszystkie są już bardzo zaawansowane a do tego robione z mniej trwałych materiałów. A jeśli potrzebujemy normalnego auta które ma nam dawać przyjemność z jazdy.. to kupmy to co nam się podoba a nie kolejny nudny i szary VW - bo rzekomo niezniszczalny.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

25 Lut 2009, 18:03

Alfa Romeo dala w historii swej do pieca jesli idzie o awaryjnosc modelami 145 i 146,to bedzie sie juz za ta firma ciagnac juz chyba zawsze! :twisted:Te modele uplasowaly sie na ostatnim miejscu no i teraz maja problem z renoma chociaz taka Alfa 166 to nie jest taki awaryjny samochod.Obroncom Niemcow musze wylac kubel zimnej wody na glowy.Ogladalem ostatnio program o pracowniku ADAC,powiedzial ,że wstyd sie mu przyznac jako Niemcowi ale ich samochody sa b.przereklamowane,najwiecej z ulicy na lawete zabiera nowe VWageny,BMW i Mercedesy,nowe lub prawie nowe :twisted: Naturalnie elektronika siada.Najbardziej chwalil Japonskie wozy ,glownie Toyoty!Tak wiec nie ma co tak psioczyc na te Alfy skoro taka KIA czy Daewoo produkuje lepsze samochody od Niemców! :evil:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Lut 2009, 18:11

Slowik a Ty sie tam juz przestan wymadrzac bo Cwaniaczek z Ciebie,masz Merasia Gut i to niejednego to cwaniakujesz ja mam Merasia tez z tych Gut no i tez cwaniakuje ale to Twoja wina bo biore przyklad z Ciebie! :wink: Nie psioczcie na te Alfy bo wlasciciele wspolczesnych niemieckich bryczek nie sypiaja po nocach tylko byc moze pluja sobie w brody,ze nie kupili takiej Alfy!Panowie mnie nawet nie chce sie juz myslec o Niemieckich samochodach,kaszana! :evil:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Lut 2009, 19:14

W tej chwili jakby miał być nowy samochód to tylko i wyłącznie JAPOŃSKI i powiem więcej Mazda! Słyszałem, że Toyota też powoli odchodzi od niezawodnosci. No i może być jeszcze E Klasa nowa :lol: pisało że Mercedes ma właśnie poprawić wszystkie błędy z ostatnich lat związane z usterkami np. awaryjnym W211. Zobaczymy co z tego wyniknie, ale wierze w Mercedesa :lol: Nawet wygląd nowa E odziedziczyła po W124 niektóre elementy :lol: Ciekawe jak z awaryjnością, ale to zobaczymy w przyszłości :lol:
Wątpie żeby jakiś nowy samochód wytrzymał tyle co W124/W201/W123/W126 czy nawet W202/W210.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Lut 2009, 19:39

Slowik,kiedys czytalem o Porsche 911,wiesz dlaczego te samochody takie fenomenalne?Nie chodzi juz o materialy,dlatego,że tam praktycznie nie ma elektroniki,dlatego!Ja w swoim Mesiu mam tylko modulik taki malutki i zadnej elektroniki wiecej.Japonczycy wiadomo jesli chodzi o elektronike to nikt im nie podskoczy tutaj tkwi szkopul.Ja gdybym mial kupowac nowiutki samochod?Tez kupilbym Mazde,KIA lub Hyundai,nie pakowalbym sie w Niemca.Mercedesy podobno nowa S classe wrocily na dawne tory jakosciowe ale ja w to nie wierze bo ta elektronika cholerna!Nie wyobrazam sobie takiego Meska ,awarię w takim skurczybyku. :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Lut 2009, 20:07

Witam.

Japonczycy wiadomo jesli chodzi o elektronike to nikt im nie podskoczy tutaj tkwi szkopul.Ja gdybym mial kupowac nowiutki samochod?Tez kupilbym Mazde,KIA lub Hyundai,nie pakowalbym sie w Niemca

Kia i Hyundai nie są Japońskie tylko Koreanskie.
Nie przesadzajcie z tym, że samochody niemieckie sa złe i się psują bo moim zdaniem są konkurencyjne dla Japońskich.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

25 Lut 2009, 21:46

Jak czytam AutoŚwiat to Porsche mnie zadziwia! Pierwsze miejsca pod względem niezawodności, szok!
A co do koreańskich to w ostatnich 5 latach KIA i Hyundai bardzo ale to bardzo podwyższyli poprzeczke.
Czemu niby KIA udziela gwarancji na 7 lat??? Bo wie że jej samochody są niezawodne!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Lut 2009, 22:04

A co do koreańskich to w ostatnich 5 latach KIA i Hyundai bardzo ale to bardzo podwyższyli poprzeczke.

Niby troche się polepszyło, ale i tak auta są słabo wykonane.

Czemu niby KIA udziela gwarancji na 7 lat??? Bo wie że jej samochody są niezawodne!

O to własnie w tym chodziło. Widzisz, złapałes się na ten chwyt marketingowy. Pomyslałes, że skoro dają gwarancje na 7 lat to są niezawodni a to tylko chwyt marketingowy. Kiedys był taki raport o tym o ile wzrosła sprzedaż samochodów KIA od czasu kiedy dają 7 lat gwarancji, 4 krotnie. Zdecydowanie bardziej im się opłaca dac 7 letnią gwarancje w zamian za 4x lepszą sprzedaż.

Kumpel pracuje w prewencji i dostali KIA/E? Ceed i auta po 10tys km już na servisy lądują...
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

26 Lut 2009, 14:28

MajkPZM nia zaprzecze bo jest w tym trochę prawdy :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika