REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
galakty napisał(a):TSI ma lepsze parametry bez dwóch zdań, te silniki już z fabryki są świetnie wystrojone i często mają bonus na hamowni. Tjet jednak gorzej tutaj wypada, ale to też starsza technologia i mniej awaryjna.
szybki napisał(a):tylko że charakterystyka będzie inna
ggg11 napisał(a):Kurde, mój syndrom sztokholmski podpowiada mi, żeby kupić znowu fiata, tylko 1.4t 150
ggg11 napisał(a):To prawda silniki vw mają fajne parametry, ale to nie na moje nerwy i szkoda pieniędzy.
Trevor napisał(a):To już sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy wolisz super charakterystykę i współczesne rozwiązania czy starego typu rodem z lat 90, we fiacie punto 1,4 turbo było już w 94 bodajże roku, T-jet zapewne jest jego rozwinięciem jakimś tam z kolei, więc osobicie nie powiedziałbym że "szkoda pieniędzy" na nowszy silnik z lepszymi parametrami i zakładam oszczędniejszy.
Trevor napisał(a):"szkoda pieniędzy"
galakty napisał(a):Ale nie szkoda na włoską, kapryśną motoryzację i niespodzianki eksploatacyjne... To mnie najbardziej bawi
ggg11 napisał(a):A jakie to niespodzianki, bo po 2 latach nic mnie nie zaskoczyło.
ggg11 napisał(a):Wiem, ale co lepszego dostanę za 20 tys, co da jakąkolwiek radość z jazdy. Wtrysk pośredni, bo planuje gaz, to co najwyżej nasuwa się jak już ww 2.0 tce, ale to już inny budżet. Rozwoju raczej nie planuje, tylko rozsądek, bo obecnie mam ważniejsze cele niż samochód.