REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Wumba napisał(a):A4/s4 b6/b7 i swap na 2.7 biturbo i od razu zrobić w okolice 450-500km
Wumba napisał(a):Mercedes clk 500 w209 + szeroki bodykit z maxtona, ale takiego merca już mam i wciąż będzie to tylko 300km
Wumba napisał(a):Mazda rx 8, coś oryginalnego i ładnie wyglądającego już w serii, ale to też trochę wiertara i potencjał jeśli chodzi o moc mały
Wumba napisał(a):Bmw e63 645/650 tu też niestety kupuję konkretną moc i niewiele mogę z tym zrobić
Wumba napisał(a):Audi s6 c6 tutaj już mamy v10 i 435km, przynajmniej na papierze, co by mnie zadowoliło
Wumba napisał(a): takim razie co byś polecił?
franccc napisał(a):ale masz za to infiniti g35/g37
szybki napisał(a):Może jakiś zwyklak typu golfR może zostań przy mb ale coś 5,5 m113 i tak jak mówiłem dołożyć nosa (jeździłem takim i jest naprawdę szybko).
szybki napisał(a):Chyba nic bo kasa za mała do tego jak Cię nie interesuje rzęsiste V8 klasy HEMI
Wumba napisał(a):oczytałem wczoraj trochę o nitro. Jak dla mnie to słaby deal, mieć 100km więcej przez 100 sekund za 300zł. Poza tym mieszkam na wypizdowiu gdzie nie miałbym jak jej napełniać
Wumba napisał(a):Sorry, ale nie każdemu podobają się auta jeepo/suvopodobne i ja należę niestety do tego grona
Wumba napisał(a):Czyli najwięcej frajdy w tej kasie da mi 2.7bit w budzie b6 zrobiony na 400+? Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy
Trevor napisał(a):ewentualnie coś z początku produkcji A4 B8 3,0 TFSI turbo+ kompresor ale chyba nie znajdziesz za 50k
Trevor napisał(a):A nie myślałeś o jakimś Volvo 2,5 R5 typu S60R?
szybki napisał(a):Więc naprawdę da się cywilizowanie jeździć.
szybki napisał(a):Przy odsprzedaży możesz wsjo wymontować i nikt nic nie wie.
szybki napisał(a):Zrób swapa i go przeserwisuj masz pewnie koło 50k.
szybki napisał(a):To lepiej się wstrzymaj dozbieraj ećki pećki i kup sobie evo X.
szybki napisał(a):Z jednej strony ambitny tytuł a z drugiej strony problemy jak byś na księżycu mieszkał .
Trevor napisał(a):A nie myślałeś o jakimś Volvo 2,5 R5 typu S60R?
ewentualnie coś z początku produkcji A4 B8 3,0 TFSI turbo+ kompresor ale chyba nie znajdziesz za 50k
Wumba napisał(a):Auto docelowo zostaje ze mną na zawsze
Wumba napisał(a):Już nie przesadzajmy, znajomy w zeszłym roku robił u kogoś ogarniętego w temacie (już nie pamiętam u kogo, ale znany w Polsce, więc tanio raczej nie było) właśnie 2.7 biturbo na 700km i zamknął się w 50 tys, sam w przeszłości miałem 2.7 bit w s4 b5, nie wiem dlaczego u mnie miałoby wyjść tyle samo. Skoro silnik byłby na palecie to i tak byłby otwarty i zrobiony cały serwis, a żeby osiągnąć śmieszne 400km to wystarczy tylko hybrydy zrobić z tych rzeczy ważniejszych, choć mając silnika wyjęty i otwarty najlepiej byłoby już głowice z 2.4/2.8 założyć. A to też koszt nie jest wielki, bo przecież silnik i tak otwarty..
Wumba napisał(a):Jesteś w stanie ocenić na ile takie nitro starczy? Niby auto weekendowe, przebiegi znikome, więc koszty jazdy są w zasadzie bez znaczenia
Wumba napisał(a):Największym problemem tego clk 500 jest tak, że już mam clk 240 i po co mi drugi Mercedes
Wumba napisał(a):No bez przesady. Nie interesuje Cię to czego nie uświadczyłeś ? Mnie zawsze interesowało dlatego obskakuje różne opcje aut od małych r4 do wielkich V8.
Wumba napisał(a):Tylko właśnie w czym clk 500 w manualu byłoby lepsze od b6 2.7 biturbo?
Wumba napisał(a):Miałem okazję przejechać się kilkoma autami. Turbodoładowane czajniki (1.8t, 2.0 tfsi), uturbione v6 (2.7 bit), wolnossące r6 w bmw i v6 teraz w mercu. Co prawda nie jeździłem jeszcze v8, ale obstawiam że skończy się jak zwykle - przez tydzień jest fajnie, a później zaczyna brakować
nie odradzam ale też nie polecam. ja Ci powiem o moich odczuciach. Nie czuję się pewnie w tym aucie i to nie w sensie że jest nieprzewidywalne czy moc Cię zaskoczy, coś takiego, nie, tu chodzi o co innego, po prostu nie czuję się swojo w tym aucie. fajne auto do polansowania się po mieście z ładnie pracującym v8 i to w sumie tyle bo do tytułu "coś szalonego" napewno nie pasuje, brak mu sportowego pazura, to jest eleganckie gt które ma się pokazywać z dobrej strony. krótko to auto sprawia większe wrażenia na osobach postronnych niż na właścicielu.Wumba napisał(a):Bmw e63 645/650 tu też niestety kupuję konkretną moc i niewiele mogę z tym zrobić
szybki napisał(a):W kategorii frajdy x 100
szybki napisał(a):masz bardzo małe doświadczenie z prawdziwymi autami i pewnie żadne w korzystaniu z auta w pełnej p...
szybki napisał(a):Dla Ciebie np.evo 10 to zbyt mała pojemność
szybki napisał(a):Wobec tego nie wiem co mam Ci doradzić bo tak jak chciałbyś coś zjeść a ja miałbym Ci wybrać potrawę pod Twój gust wiedząc że dotąd jadłeś tylko parówkę i kebaba z kurczaka z bardzo dużą ilością czili
Kao napisał(a):Czy jako o zabawce weekendowej nie myślałeś o mustangu
Wumba napisał(a):W takim razie dysponując wolną gotówką w ilości 50 tys. - co ty byś sobie kupił jako tego typu auto?
Wumba napisał(a):właśnie obawiam się, że w kategorii frajdy decydującym czynnikiem będzie moc, której to w 2.7bit miałbym więcej
Wumba napisał(a):takim razie dysponując wolną gotówką w ilości 50 tys. - co ty byś sobie kupił jako tego typu auto?