REKLAMA
Witam. Będzie to moje pierwsze auto w Polsce. Do tej pory jeździłem 20 letnią fiestą i 137 konnym MG TF'em.
Do wydania mam 17k zł +3k na drobne naprawy/wymiany zaraz po kupnie. Więc jeżeli nie będzie czego wymieniać, to auto może kosztować 20k.
Wyjechałem za granicę żeby odłożyć pieniążki na samochód, tym samochodem miał być Mitsubishi Galant 2.5 V6. Jednak od tamtego czasu zmieniłem zdanie już 50 razy. Dlatego proszę Was o pomoc.
Alfa Romeo zastanawiam się nad 159 1.9 JTD (150KM) lub GT 1.9 JTD(150KM) (chciałbym V6, jednak spalanie by mnie przerosło).
Poczytałem trochę o silnikach i zawieszeniu i myślę, że nie byłby to jakiś większy problem. Z tym, że będzie to auto studenta, do dojazdu na uczelnie i czasami do domu, więc nie wiem czy diesel to najlepszy pomysł.
Toyota Celica 7 1.8 VVTli 193KM. Świetny wygląd i dobry silnik. Mało awaryjne, z tym, że również mało wygodne i słyszałem, że są problemy z parkowaniem tyłem, ponieważ przez tylną szybę mało widać.
Hyundai Coupe 2.7 V6. 167 KM świetny wygląd, wygodniejsze niż Celica, jednak jak na taki silnik można by spodziewać się lepszych osiągów.
Mitsubishi Galant VIII 2.5 V6 163 KM Świetny silnik, jednak trochę mała proporcja wielkości do mocy, wygodny, z przodu liceum z tyłu muzeum.
MG TF 1.8 137KM Autko, którym jeżdżę obecnie w Anglii. Mały zrywny kabriolet, znam jego plusy i minusy, jednak od Was chciałbym dowiedzieć się, czy kabriolet w Polsce ma w ogóle szanse?
Z góry dziękuje, za wszelką pomoc