ALFA vs. AUDI

20 Lis 2008, 19:55

Witam!

Przymierzam się do kupna auta w granicach 15 - 18 tys. zł. Mam na oku Afle 147 2000 - 2001r. i Audi A3 1998 - 1999r. Zależy mi głównie na komforcie jazdy, wiem, ze co do spalania to będą zbliżone wyniki... Licze na odpowiedzi osób, które faktycznie posaidają takie auta, które mogą coś więcej na ten temat napisac.

Pzdr[/b]
kubab87
Nowicjusz

21 Lis 2008, 11:22

kolego z mojej strony bym napewno wybrał audi bardziej nie zawodne auto a alfa nie sa za bardzo specjalne poczytaj troche na tym forum o alfie to sie dowiesz ze jest do niczego
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

21 Lis 2008, 12:34

Ostatnio na TVN turbo było porównianie tych dwóch aut, tyle, że z roczników 2003 bodajże. Generalnie alfa wypadła słabo, ponoc sypie sie z każdej mozliwej strony, no ale może to tylko reklama...
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

21 Lis 2008, 13:07

kolego napewno sie sypie z kazdej strony co mozna zauwayc po tych samochodaj jak ktos go ma. po prostu skarbonka a nie samochód
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

21 Lis 2008, 17:51

tak myślałem, że co do alfy będziecie się wypowiadać negatywnie, choć nie miałem styczności z tym autem nigdy dotąd. myślałem, że wraz z latami coś się poprawi w produkcji tej marki, ale widze, że raczej nie...
kubab87
Nowicjusz

22 Lis 2008, 17:30

Audi ma bardziej sportowe zawieszenie a alfa tak jakby trochę mniej sportowo ale jak masz non stop wrzucać kase w alfe to audi lepsze(mała awaryjność).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...

25 Lis 2008, 22:09

Zdecydowanie Audi. Niemieckie auta są dla mnie niezawodne. Alfy nie wziąłbym nawet za darmo, bo to włoskie dziadostwo... :P
Tuti
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

26 Lis 2008, 00:06

Z jakimi silnikami mają być auta?
Zdecydowanie Audi, tzn. Alfa 147 napewno jest ładniejsza, ktoś napisał że Audi A3 ma bardziej "na sportowo" zestrojone zawieszenie...nie byłbym tego taki pewny, Alfa moze być twardsza i dobrze się prowadzić ale co z tego skoro poleci tam wszystko na łeb na szyje 4x szybciej niz w Audi. Generalnie znajomy miał do czynienia z taką Alfą i raczej nie poleca. Jeśli liczysz na komfort i więcej ciszy to z A3 będziesz zadowolony nie kupuj tylko wersji 1.6 i 1.9 TDi 90km sa za słabe to tego auta. Tak naprawde dopiero 1.8T zaczyna tam jechać bądź TDi130km.
Pekińczyk
Początkujący

27 Lis 2008, 09:25

jeśli hcodzi o silniki to myślałem o 1.8 w przypadku audi (1.8T wydaje mi się, że będzie dużo więcej palił)
dzięki za wszystkie odp.;)
pzdr
kubab87
Nowicjusz