Alfra romeo 156, audi a4, opel vectra b, volvo v40, passatb5

03 Sie 2008, 17:29

witam szukam auta
auto ma być klasy średniej, ma miec koniecznie klime, abs, poduchy, elektrykę, :P
na auto mam ok 10-15tys zł
zastanawiam sie nad tymi autami
alfra romeo 156, audi a4, opel vectra b, volvo v40, passatb5
z tym ze najbardziej przypada mi do gustu alfa romeo 156, moim zdaniem jest najładniejsza i porpostu boska, chcialbym uslyszeć opinie o każdym z tych samochodów, jego plusy, minusy, komfort, osiagi, silnik itp
bądź jakeis inne propozycje
głównie zastanawiam sie nad silnikami 1,6 , 1,8 oraz dieslami, sam nie wiem co wybrać

pozdrawiam i proszę mi pomóc :D
piotrauto
Stały forumowicz

03 Sie 2008, 17:33

widze kolego ze masz bardzo dobry gust - wpisz w google alfaholicy - dowiesz sie wiele o alfie - podpytasz uzytkownikow itd

jedna sprawa nie kupuj taniej alfy a zadbana :wink:

co do alfy najlepiej diesla zwlaszcza 1,9 jtd ....
Manfred
Aktywny

03 Sie 2008, 19:18

co sądzicie o alfie romeo 156
piotrauto
Stały forumowicz

03 Sie 2008, 19:26

zacofani i slepo wierzacy w znaczek powiedza ze syf ja ci powiem ze to piekne auto z dusza czego brakuje np germancom

diesle to ich mocny punkt

serio wejdz na forum alfaholicy alo jakis inny i poczytaj co pisza na forum , przywitaj sie i zapytaj - wiecej ci powiedza o tym samochodzie :wink:
Manfred
Aktywny

03 Sie 2008, 20:25

Piękne i zarazem zdradliwe. Niestety często trapią ją różnego rodzaju usterki. Z podanych przez Ciebie aut najlepszą ofertą wg mnie to chyba Audi A4, za ok 15tyś zł możesz już nawet pokusić się o auto z silnikiem 1.8 125KM. Tylko jak już w wielu postach napisałem trwałość przedniego zawieszenia i koszty jego zakupu i wymiany (to samo tyczy się Passata B5) mogą odstraszyć.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

03 Sie 2008, 20:29

podsumowujac wszystko ma wady i zalety :lol:

z bella jest jak z kobieta i tyle :wink:
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy
    Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...

03 Sie 2008, 20:37

Właśnie, wszystko ma swoje + i -. Osobiście bym szukał Audi a4, ponieważ to auto jest jedno z najbardziej niezawodnych i podoba mi się wizualnie :)
Pozdro
Rodri94

04 Sie 2008, 08:29

Manfred napisał(a):podsumowujac wszystko ma wady i zalety :lol:

z bella jest jak z kobieta i tyle :wink:

kto to jest bella?

jest awaryjne? mialem ponad 8lat fiata cc i nie powiem zeby był awaryjny, bo wlale nic sie nie psuło
mówicie o tych listach? tz jak kupie alfe będzie mi sei psuc a jak kupie vw, audi nie będzie mi sie psuć?
od czego to zależy ze alfy są awaryjne a inne marki nie?
piotrauto
Stały forumowicz

04 Sie 2008, 08:51

Od tego, że te Alfy Włosi je robili i oszczędzali na jakości wykonania auta, a stawiali tylko i wyłącznie na wygląd. Wiele ludzi których nie stać na sportowe auto, a chcą mieć coś szybszego poprostu wybiera Alfę potem katuje i sprzedaje złoma zajechanego jak Bolka trąmpki...
Pozdro :)
Rodri94

04 Sie 2008, 09:05

to zalezy od tego jak bardzo ludzie slepo wierza w znaczek - np vw :lol:

a to czy sie auto psuje czy nie w duzym stopniu zalezy od wlasciwej eksploatacji serwisowania itd

pamietaj co wloskie to dobre :wink: nawet szamanko 8)
Manfred
Aktywny

04 Sie 2008, 09:29

Manfred napisał(a):to zalezy od tego jak bardzo ludzie slepo wierza w znaczek - np vw :lol:

a to czy sie auto psuje czy nie w duzym stopniu zalezy od wlasciwej eksploatacji serwisowania itd

pamietaj co wloskie to dobre :wink: nawet szamanko 8)

Przestań ciągle się powtarzac z tym znaczkiem... Osobiście wybrałbym Volkswagena.

Tak, racja czy sie psuje to zalezy od poprzedniego wlasciciela i eksploatacji. Wiadomo, że lepiej jest wybrać zadbaną Alfę (Choć ciężko o taką :/) niż starego zakatowanego przez dresiarstwo VW.

Hehe, taa pizza, spagetthi (?) najlepsze :D
Rodri94

04 Sie 2008, 09:40

zeby tylko to :lol: :lol:

ale prawda jest taka ze wiele osob slepo wiezy w marke

a jesli mialbym wybierac auta bez super wygladu to sory ale lepiej kupic toyote niz vw 8)
Manfred
Aktywny

18 Mar 2009, 16:17

+ dla alfy to strasznie niska cena
piotrauto
Stały forumowicz