Alkomat - wkrótce każdy kierowca będzie musiał posiadać?

18 Lip 2008, 21:49

Dzisiaj zadzwoniła do mnie pewna pani z firmy jakiejś tam ,żebym zakupił ......alkomat ...... bo weszły jakieś tam przepisy że wkrótce każdy kierowca będzie musiał posiadać takie urządzenie w pojeżdzie tak jak apteczke i trójkąt ostrzegawczy . :shock: Kolejny naciągacz czy rzeczywiście to prawda ?
Numer telefonu z którego dzwonionego do mnie to 604580815
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Lip 2008, 22:08

Zadzwonić raz jeszcze i opier****ć z góry na dół!
Następnego dnia zadzwonić raz jeszcze i posłać kolejną wiązankę wyzwisk. Jak się będzie odszczekiwać, to ustalić firmę i napisać donos np. do skarbówki, sanepidu, państwowej inspekcji pracy.

Nie ma nic gorszego, jak banda nachalnych akwizytorów i handlowców.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Lip 2008, 20:06

Dishman napisał(a):Nie ma nic gorszego, jak banda nachalnych akwizytorów i handlowców.

Święte słowa =D nie ma można nikomu wierzyć przez telefon ;D
Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

08 Kwi 2015, 07:42

Takich też nie lubię, ale często kupuje pod wpływem chwili. Nie tak dawno kupiłem alkomat półprzewodnikowy i to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu.
WojciechM
Nowicjusz

Auto: honda

08 Kwi 2015, 16:39

Co do przepisu to tak, ale tylko dla tych, którzy będą złapani na jeździe po pijaku ;)
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lis 2022, 22:43

Ja już dawno kupiłem swój alkomat osobisty. Jak dla mnie, alkomat powinien być obowiązkowym wyposażeniem każdego kierowcy! Dokładnie, posiadam ten oto model alkomatu osobistego Alkomat AL-8000 PLUS Naprawdę, polecam każdemu kierowcy zabezpieczyć się na wszelki wypadek. Mi już nie raz uratował prawko :yes:
Marc00
Nowicjusz