Alkomaty

20 Kwi 2009, 11:34

pewnie chce miec jeszcze więcej tych niebieskich prostokącików za rangę co by mu się nie mieściły w ramce :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

20 Kwi 2009, 18:20

Fourup zawiodłeś mnie myślałem,ze jesteś inteligentnym gościem teraz tego nie jestem pewien,jaki miałbym powód by wazelinować?!Odpowiedz mi ,jeśli mi odpowiesz to cię przeproszę! :wink: Ja nie jestem fałszywym klechą ,ktory chwali ,wazelinuje dla korzyści ,jakie ja tutaj mam korzyści?Fourup jesteś mi w stanie odpowiedzieć na to pytanie?Chyba nie jesteś!!! :wink: Natomiast jeśli chcesz bym ci udowodnił racje mojej tezy to proszę bardzo ale na PW!Bedziesz przekonany,masz moje słowo.Napisałem ,że uważam cię za mądrego człowieka i dalej tak jest,podoba mi się to co napisaleś !Pozdrawiam
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Kwi 2009, 18:39

Wezyrro tak naprawdę gdybyś mnie znal to wiedzialbyś że te prostokąciki mnie walą,zresztą więcej już nie można!Nawet na nie nie patrzę nigdy,zawsze piszę to co myślę.Tylko widzisz Wezyrro w naszym kraju jest tak,jeśli kogoś pochwalisz lub komuś coś dasz to już jesteś podejrzany jak ch...a ,jeśli kogoś op...olisz lub okradniesz to nie jesteś podejrzany,normalny jesteś ale cóż taki jest nasz zakatarzony kraj,pierwsze to nic za darmo nie ma,nawet uśmiechu ale my tutaj o samochodach! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

20 Kwi 2009, 21:20

PhantomASA1 napisał(a):Napisałem ,że uważam cię za mądrego człowieka

I tu Cię mam :wink: Sorka za offtopic, ale to nawiązując do innego tematu - o definicji dobrego kierowcy :) Napisałeś, że uważasz Fourupa za mądrego człowieka. Skąd wiesz czy za 10 lat Fourup (niestety, ale muszę się tym posiłkować - nie mam nic złego na myśli ;) nie zrobi jakiejś głupoty? W takim świetle całe jego wcześniejsze życie będzie życiem człowieka niemądrego. Skoro kierowca po śmierci ze swojej winy jest złym kierowcą, pomimo 40 lat dobrej jazdy, to to samo działa w tym przypadku - nie możesz uważać Fourupa za mądrego, bo nie wiesz co zrobi za x lat :)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

21 Kwi 2009, 20:25

Sokrates powiedział że cnota jest wiedzą ,ja sądzę ze wiedza mądrością nie jest ,uważam że skromność jest cnotą a więc Fourup jest czlowiekem mądrym bo skromnym! :wink: Przeczytaj sobie co napisał w swym poście,takie myślenie mnie przekonuje,mam szacunek dla ludzi skromnych.Widziałeś kiedykolwiek facetów którzy wymagają tego by całować ich po rękach?Widziałeś ,to głupcy ,teraz pomyśl sobie jakimi durniami sa ci którzy calują lub całowali ich po rękach,za co?!!!.Jeśli całują kobiety to sa Gentlemenami! :wink: No ale my tutaj o samochodach! :wink:Fourup zaprezentował styl myślenia Hołowczyca a Hołek to jest Hołek chyba zgadzasz się ze mną ,że z takich ludzi jak Hołek my Polacy możemy być dumni,gdybyś Hołka chciał pocałować w rękę to?! :shock: Nie pozwoloiłby ci na to jest na to zbyt mądry ,zbyt skromny ,zbyt pokorny.Ten facet nie ma siebie za dobrego kierowce i to jest to!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

22 Kwi 2009, 23:19

PhantomASA1 napisał(a):Fourup zaprezentował styl myślenia Hołowczyca a Hołek to jest Hołek chyba zgadzasz się ze mną ,że z takich ludzi jak Hołek my Polacy możemy być dumni,gdybyś Hołka chciał pocałować w rękę to?! Nie pozwoloiłby ci na to jest na to zbyt mądry ,zbyt skromny ,zbyt pokorny.Ten facet nie ma siebie za dobrego kierowce i to jest to!

Sorki że pytam- znasz Hołowczyca osobiście? Jeżeli tak to uznajmy, że nie było tego pytania :wink: Ale jeżeli nie to czy nie uważasz, że pisanie o kimś, kogo znamy tylko z telewizji/internetu/gazet, w takich superlatywach jest troche dziwne? Bo wizerunek medialny, który zresztą Hołowczycowi ostatnio służy, stał się dość "popularny", może być inny od prawdziwego.
Chciałbym od razu zaznaczyć, że nie chce w jakikolwiek sposób umiejszać jego osiągnięcią sportowym, ani "politycznym"(w dobrym tego słowa znaczeniu).
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wiosna i więcej jednośladów na drogach
    Wiosenna pogoda sprzyja poruszaniu się po mieście jednośladem. Wyższe temperatury i słoneczna aura sprawiły, że na drogach można spotkać coraz więcej rowerzystów i motocyklistów. Dla kierowców czterech ...

23 Kwi 2009, 20:02

Pytanie bardzo dobre.Nie,nie znam go osobiscie ale mnie wystarczy posłuchac czyichś sadow ,zobaczyć jak się zachowuje ,Jeśli mnie zawiedzie i dowiem się,że np.zostawił swoją żonę z dziećmi dla młodej siksy,(prawdziwi Szlachetni faceci nawet nie pomyślą o tym)lub został złapany po spożyciu to wtedy zmienię zdanie o Hołku,na razie nie mam do tego podstaw .Wiesz mnie wystarczy oszukać raz i koniec.Byłem zapalonym kibicem piłkarskim ,teraz po tym wszystkim już nie jestem,to mnie nie interesuje,Te Trzmiele po prostu z nas kibiców zrobili bałwanów,ja nim nadal nie mam zamiaru byc,u mnie są już skończeni u mnie oszust nie ma racji bytu,piłka nożna dla mnie nie istnieje ci ,którzy tak robili nas w baranów u mnie sa skonczeni,kler też.To jest mój obowiązek ,nie stanę po stronie fałszu i zła bo wierzący jestem!Hołek narazie mnie nie zawiodł,jeśli masz jakieś informacje to mi podaj na PW a Gosć będzie skończony natychmiast,tylko pewne informacje! :wink: Pozdrawiam!Ach,Korzeniowski mnie zawiódł,jest u mnie skończony,mialem go za szlachetnego i mądrego faceta !
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Kwi 2009, 20:31

Wiesz, coraz bardziej wchodzimy tutaj na temat tego kto ma jaką, nazwijmy to, "filozofie życiową" ;) Ja przykładowo moge uważać, że ktoś postępuje dobrze itp, ale za wzór innym go nie stawiam/to zresztą by się tyczyło również sytuacji gdybym taką osobe znał osobiście/. Jest to jednak kwestia indywidualna i moge się z tym nie zgadzać, jednakże daleko mi do potępiania takiego czegoś- poprostu tak uważasz i masz do tego prawo ;)
W każdym bądź razie nie posiadając jakichś ikon, osób do naśladowania, można sobie zaoszczędzić zawiedzenia- chociażby casus Korzeniowskiego w Twoim przypadku.

PS. Opuszczenie rodziny może mieć różne oblicza, nie pochwalam tego, ale z drugiej strony nie należałoby każdego od razu skreślać z tego powodu. Jeżeli ktoś opuszczając rodzine zapewni jej utrzymanie, pieniądze itp, to czemu ma być złym człowiekiem?/btw. jak to z Korzeniowskim było to nie wiem, bo się nie interesowałem/
PS2. Ale off top się z tego tematu zrobił...
eaxene
Aktywny

23 Kwi 2009, 20:51

PhantomASA1 napisał(a):Sokrates powiedział że cnota jest wiedzą ,ja sądzę ze wiedza mądrością nie jest ,uważam że skromność jest cnotą a więc Fourup jest czlowiekem mądrym bo skromnym! :wink:

Czyli np. ja jestem dobrym kierowcą (wielu pewnie też) bo, skromnie mówiąc, kilka osób tak mówiło na mój temat :) Dzięki Bogu nie musimy z tym czekać do zejścia mojej skromnej osoby z tego świata :)

PhantomASA1 napisał(a):Widziałeś kiedykolwiek facetów którzy wymagają tego by całować ich po rękach?!

A bo to mało takich? Wszyscy dawni królowie, donowie, no i Marlon Brando ;)

PhantomASA1 napisał(a):Jeśli całują kobiety to sa Gentlemenami!

Jest jeden przykład kiedy mężczyzna całuje kobiecą dłoń, po czym pyrga nią jak starą szmatą. Nie bardzo wygląda to na zachowanie dżentelmena. Wierzę, że wiesz o kogo chodzi ;)

PhantomASA1 napisał(a):No ale my tutaj o samochodach!

No właśnie, zrobiło się tu bardzo ogólnie :) Warto by naprowadzić się z powrotem na tor :)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Kwi 2009, 12:42

Eaxenne masz rację,sytuacje życiowe bywają różne i nie można jednakowo oceniac wszystkich ,pieniądze ludzi psują ,dobre samochody też,mocarzami są ci ktorzy mając kasy w bród pozostają skromni i pokorni i ci ,którzy jeżdżąc bardzo szybkimi samochodami nie siedzą na zderzakach tym ,którzy przestrzegają przepisów.Nie jest śmieszne to,że jadac 400 konnym PORSCHE nikt nie siądzie ci na zderzaku nawet wtedy gdy będziesz się wlókł?!Nikt nie pomyśli o tobie zawalidroga? :smile: Każdy boi się wyprzedzić taką brykę by potem nie zostać w tyle.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

25 Kwi 2009, 23:09

A czym jest skromność będąc bogatym?
Widziałem kiedyś film o microsofcie i billu gatesie, który gdy kończył on prace jako szef Microsoftu to pokazano jak się pakuje-> pakował się do własnego, zwykłego Forda Focusa, nie maybacha, bentleya, chociażby merca, tylko do zwykłego Focusa. Ale jest też wiele "przesadnych" skromności wśród bogaczy, nie wchodźmy już jednak dalej w ten temat bo to nie ten temat.
Co do tego porsche-> to racja, jedziesz szybko, wyprzedzasz wszystkich ale dojeżdżasz do takiego i kurcze czuje się ten respekt mimo wszystko. :)
Btw. jazda "zawalidrogowo" to wg. mnie niekoniecznie jazda wolno. Nie wściekam się gdy ktoś jedzie wolno, to jest jego prawo, nie możemy kazać mu jechać szybciej. Ale jest wiele zachowań, które wyjątkowo utrudniają ruch, np. wolne ruszanie spod świateł.
eaxene
Aktywny

26 Kwi 2009, 22:15

eaxene napisał(a):billu gatesie, który gdy kończył on prace jako szef Microsoftu to pokazano jak się pakuje-> pakował się do własnego, zwykłego Forda Focusa, nie maybacha, bentleya, chociażby merca, tylko do zwykłego Focusa.

Może bardzo mu się podobają Focusy i sobie kupił, może to jeden z dwudziestu samochodów jakie ma gdzieś po świecie, może to zwykła propaganda na potrzeby filmu "patrz, to jednak zwykły człowiek, ma normalnego Focusa" :) A może mu po prostu nie zależy. Ja bardzo lubię prowadzić, więc nie obraziłbym się na coroczną wymianę samochodu na jakieś ładne/wygodne modele. Ale są też ludzie, którzy traktują samochody jako środek transportu z punktu A do punktu B i nie interesuje ich czym jeżdżą.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Maj 2009, 22:14

Wracając do alkomatów to -uzyskałem informacje,ze nawet te najlepsze policyjne warte kilka tysiaków należy kalibrować,najlepsze na naszym rynku takie do 500 zł to-CA2100 Professional 487 zł,CA 2100 347 zł,to tyle nie podaję innych gdyż to zbyt poważne sprawy by podawać modele tansze ale gorsze.Ten tanszy ma tylko mniej trwały sensor ,urządzenia dobrej klasy pozwalają na pomiary rzędu 300 razy,nie są więc sensory wieczne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Maj 2009, 08:05

PhantomASA1 napisał(a):Fourup zawiodłeś mnie myślałem,ze jesteś inteligentnym gościem teraz tego nie jestem pewien,jaki miałbym powód by wazelinować?!...

No... wreszcie pozłaziły mi pryszcze z palców - tak sobie na mnie siedliście, że przez tylke czasu miałem opryszczone... Palce, a nie język, bo to forum pisane jest :mrgreen:
Więc i odpowiedzieć mogę... ;)

fourup napisał(a):Lizus!
Wazeliniarz!
:mrgreen:

jakby na moją wypowiedź nie patrzeć - zakończona jest zielonym ryjkiem - to emot wskazujący na żartobliwy ton wypowiedzi.
A jeśli weźmiesz pod uwagę zamieszczone wcześniej cytaty:
PhantomASA1 napisał(a):(...) Ja uwazam to forum najlepsze z możliwych...
(...) Tym forum włodarzą mądrzy ludzie...
(...) Ja się cieszę ,że jest to forum ,dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem ,uczę się cały czas,poznaję ludzi którzy dzielą się ze mną swoją wiedzą,to forum jest NAJLEPSZE!!!...
to jakoś tak samo mi się nasunęło takie podsumowanie... Żyję na tym świecie wystarczająco długo, żeby pamiętać nieomylność, wszechwiedzę i monopol na intelekt Sekretarzy... I tak mi się jakoś pokojarzyło... Z

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

też: "(...)Łubu-dubu - łubu-dubu niech nam żyje prezes naszego klubu..." :mrgreen:

PS. Ale PR miałem niezły wcześniej... :mrgreen:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

04 Maj 2009, 10:22

:mrgreen: A teraz kto wie tak naprawdę co ja sobie mysle?!Po umieszczeniu tego ryjka?! :wink: Wracając jeszcze do alkomatów to pamiętajcie ,nie kupujcie nigdy tych za kilkadziesiąt zlotych gdyż sensory w nich są odkryte ,wystarczy kropla śliny i do wyrzucenia,jeszcze jedno uwazajcie na spożywanie batonów z nadzieniem z alkoholem,po spożyciu takiego dawcę promili alkomat może wskazać wartość jednego promila :shock: Podobnie rzecz się ma przy ssaniu miętowych cukierków lub żucia gum mietowych,alkomat może wskazac wartość rzędu 0.2 prom.Sensor można zniszczyć dmuchając w alkomat tuż po wypiciu alkoholu,gdyż stężenie przekracza wtedy zakres pomiarowy sensora nawet kilka tusięcy razy :!: Dym tytoniowy jest szkodliwy dla sensora,nie wolno wykonywać pomiaru jeden po drugim.Aby uzyskac wiarygodny wynik nalezy wykonac pomiar pół godziny po spożyciu alkoholu oraz kilka minut od czasu wypalenia papierosa.Należy przed zakupem sprawdzić czy urządzenie ma porty serwisowe pozwalające na jego kalibrację,należy zapytać sprzedawcy czy wykonują taką usługe.Pamiętajcie żadne urzadzenie nie kalibruje sie samo,nawet te profesjonalne ,kosztujące nawet kilkadziesiąt tysięcy zł.Jeśli chcemy polegać na wskazaniach alkomatu musimy je regularnie serwisowac,na imprezach raczej nie wykorzystujmy tych urządzeń do zabaw typu kto lepszy,zniszczymy urzadzenie szybko.Teraz już wiecie dlaczego tak pisałem w swoich wcześniejszych postach i być może gotowałem krew niejednemu ,to nie jest taka prosta sprawa.Pozdrawiam ,Fourup Ciebie też a lizusów ja nie lubię ,cenie sobie tych ,ktorzy bywają odemnie uzależnieni a potrafią mi się postawić jeśli coś im się nie podoba.
PhantomASA1
Forumowicz VIP