Alkomaty

04 Cze 2009, 12:24

Popatrzna wyniki testów i wybierz ten który wypadł najlepiej. JA kupowałem własnie w sklepie interetowym do tej pory mnie nie zawiódł. Ale musisz pamietac,ze za dobry sprzet trzeba zapłacic.
edek11
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

15 Lip 2009, 13:32

Jezeli moge cos doradzic to obecnie najlepszym i najbardziej dokładnym alkomatem jest Drager 5510 drozszy od innych,elektrochemiczny ale za to bardzo solidny. Napewno posłuzy Ci przez długie lata.

[ Dodano: Nie Sie 09, 2009 23:01 ]
I wybrałes którys?? Teraz w sklepie alkomaty.net.pl sa ciekawe promocje cenowe i mozna kupic taniej. Popatrz na elektrochemiczne.
jorgudo
Nowicjusz

31 Sie 2009, 23:44

alkomat w dyskotece przy drzwiach to mi się podobał
witaj
elektrohurt
Nowicjusz

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

30 Paź 2009, 14:56

Jeśli chodzi o testy to można je znaleźć w necie i ja osobiście tym się kierowałem wybierając alkomat, oczywiscie te powyzej 800zl nie byly w moim zasiegu ale kupilem model BlowIN Excellent i jestem z niego bardzo zadowolony.
jorgee
Nowicjusz

Miejscowość: Centrum Polski

02 Lis 2009, 12:26

Panowie,

w testach alkomatów z sensorem półprzewodnikowym przodują zdecydowanie te dwa modele alkomatów: CA 2100 professional i BlowIn Excellent.

Tylko teraz który z tych dwóch jest lepszy?
mapj
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

02 Lis 2009, 13:14

Bardziej polecam Blow in Excellent jest to alkomat, który ma najbardziej wytrzymały czujnik oraz zakres pomiarowy do setnych części promila. To są w/g mnie dwa najważniejsze czynniki jakie trzeba brać pod uwagę przy wyborze alkomatu.
jorgee
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...

02 Lis 2009, 17:40

No ale CA 2100 professional też ma pomiar do setnych części promila.
Poza tym co sądzicie z kolei o tych rankingach:

https://www.google.com/search?q=ranking+alkomat%C3%B3w

tu BlowIn Excellent wypada niekorzystnie

Albo ten Alcotector V-max?

Niby sensor elektrochemiczny, ale w testach nie widnieje jako dobry........hmmmm
czyli BlowIn i CA 2100 byłyby lepsze......
mapj
Nowicjusz

03 Lis 2009, 14:20

mapj ja wypowiadam się z pozycji użytkowania Blow In i jak do tej pory alkomat ma bardzo precyzyjne pomiary, co w prawdzie taki alkomat nie ma czujnika elektrochemicznego no ale to już inna półka cenowa...
jorgee
Nowicjusz

03 Lis 2009, 17:12

Dzięki jorgee. No coś trzeba w końcu wybrać. Decyduję się zatem na Blow In Excellent za 415 pln i za jakiś czas wymienimy poglądy na temat jego funkcjonowania. Ja podobnie uważam, że więcej niż te cztery stuwy w alkomat nie ma co pakować. Najbardziej w testach odradzali breloczki i wszystkie tandety do wyskości 100-200 pln, więc myślę, że i tak nie powinniśmy narzekać....
mapj
Nowicjusz

25 Paź 2010, 14:54

żeby alkomat był dobry musi mieć sensor elektrochemiczny, b.dobry alkomat to Alkohit, najtaniej za 879 jest w sklepie alkomat.com

[ Dodano: 25 Październik 2010, 14:56 ]
Alkohit alkomat.com/Alkomaty/alkohit/alkohit.htm
lub taniej Al9000 alkomat.com/Alkomaty/AL9000/al9000l.htm ale trochę słabszy
looks
Nowicjusz

Miejscowość: Rz

02 Lis 2010, 19:29

To akurat nie o alkomatach dla Kowalskiego, ale spodobał mi sie nowy policyjny alkomat. Nareszcie nie trzeba nic brac do geby ani wysilac sie na dmuchanie. Podkładaja taki pod usta i z wydychanego powietrza odczytuje czy piłeś.
Pewnie nie jest precyzyjny, ale sluzy do wstępnej weryfikacji i jest higieniczny.
Zyczę wszystkim, by jak dojdzie do testu mieli O.
MiCaR - Jeździsz jak własnym.
micar
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

29 Lis 2010, 12:40

micar pewnie mówisz o AlcoBlow Tego alkomatu używa coraz częściej policja. Alkomat wykrywa czy ktoś pil czy nie, ma także (co jest niespotykane) możliwośc pomiaru stęzenia alkoholu w pomieszczeniach.
Co do higieniczności to z tego co wiem to policja ma obowiazek dostarczenia swiezych ustnikow i nie wyobrazm sobie zeby tego nie robili
jorgee
Nowicjusz

16 Lis 2011, 14:32

Jeżeli w dalszym ciągu planujesz zakup alkomatu,to zapraszam na moja stronę alkomaty.net.pl gdzie doradze coś odpowiedniego. Nie musi być drogi aby był dokładny w pomiarze.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

05 Sty 2012, 14:47

Teraz na naszej stronie mamy spore promocje z okazji styczniowych wyprzedaży,więc warto do nas zajrzeć. Zapraszam!
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

13 Maj 2012, 20:12

Ostatnio bardzo popularny jest model AL 9000. Jest dokładny bo zastosowano w nim sensor elektrochemiczny. Cena jak na taki sprzęt też bardzo dostępna. Alkomat AL 9000 info.
alkodrive
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1993
Auto: 1,9 TDI