Alkomaty

09 Sty 2009, 09:59

Witam wszystkich. OD jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem alkomatu,miszkam pod Opolem lecz niestety nie mogłem nigdzie znależc sklepu stacjonarnego więc szukałem w sieci. Jaka jest wasza opinia?? no i oczywiscie jakiej firmy alkomat najlepszy??? Z gory dziekuje za opinie.
Luminator
Nowicjusz

10 Lut 2009, 23:35

Witam. Zdecydowanie najlepszym sklepem w sieci jest alkomaty.net NA kazdym forum same pozytywne opinie. To profesjonalisci a do tego mają szeroki wybór alkomatów. Proponuję nastepoujacy model uniwersalny i atrakcyjny cenowo. Myśle,ze bedziesz zadowolony. Pozdrawiam.
masakryczny
Nowicjusz

16 Lut 2009, 13:49

Jeśli wynik ma byc wiarygodny,to alkomat musi byc dobrej jakości.Tani alkomaty analogowe "ze wskazówką" są niewiarygodnie niedokładne.
Wiem coś o tym,bo sam na codzień...badam stan trzezwości alkomatem!
Jakie jest zdziwienie dmuchającego gdy ma np.0,8 promila,a wcześniej sam się badał alkomatem za 100 zł. lub dołączonym do wódki w kartonie...i było zielone światełko...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

18 Mar 2009, 17:09

Moze i analogowe nie sa najlepsze,ale cos za cos. Jezeli chcemy miec juz lepszy alkomat to elektrochemiczny ten wydaje sie odpowiedni.
jorgudo
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 12:16

Skoro polecacie sklep alkomaty.net.pl to najbardziej sensownym wydaje mi sie teraz ten Alkomat AlcoFind AF-35 Elektrochemiczny .
Ma ktoś moze ten model??
Luminator
Nowicjusz

15 Kwi 2009, 14:00

A może ktoś mi powiedzieć po co zwykłemu kowalskiemu alkomat?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...

15 Kwi 2009, 16:27

qki007 napisał(a):A może ktoś mi powiedzieć po co zwykłemu kowalskiemu alkomat?

Żeby rano mógł sprawdzić, czy to co wypił wczoraj zalega jeszcze w jego żyłach?
menajev
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

15 Kwi 2009, 21:54

Te wszystkie alkomaty dostępne na aukcjach po 50 - 150 zł, to zwykłe zabawki. Niejeden pisał, że kupił bubel, który nijak nie pokazuje wiarygodnych wyników. Prosta sprawa - nie mierzyć taką tandetą, bo się można w błąd wprowadzić. Piłeś wczoraj, a dziś czujesz się jeszcze choć troszkę nie tak? Wsiadasz w autobus/pociąg/taksówkę czy co tam jeszcze i jedziesz. A jeśli ktoś ma daleko czy koniecznie musi jechać samochodem na drugi dzień (np. coś rozwozi), to sprawa jest jeszcze prostsza - nie pije. A przynajmniej nie tyle, żeby na drugi dzień z niego parowało. Chociaż jak widać po tym debilu co się rozbił z trójką dzieci na tylnym siedzeniu, niektórych nic nie przekona.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

15 Kwi 2009, 23:11

Smerda_Jajeczny napisał(a):A jeśli ktoś ma daleko czy koniecznie musi jechać samochodem na drugi dzień (np. coś rozwozi), to sprawa jest jeszcze prostsza - nie pije.

Stąd moje pytanie było właśnie, bo tak samo uważam jak Smerda.

To już kupujecie alkomaty żeby pić "na styk"? Prowadzisz to nie pij wcale, bądź jakiś drink na samym początku wieczora żeby to się zdążyło wchłonąć na 100% a nie mierząc alkomatem czy się mieścisz czy nie.. Najlepsze alkomaty ma Policja - na posterunku, badanie nic nie kosztuje, można się zbadać.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Kwi 2009, 16:25

qki007 napisał(a):Najlepsze alkomaty ma Policja - na posterunku, badanie nic nie kosztuje, można się zbadać.

Jeżeli się zgodzą przeprowadzić badanie, bo nie zawsze chcą ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

17 Kwi 2009, 17:20

eaxene napisał(a):Jeżeli się zgodzą przeprowadzić badanie, bo nie zawsze chcą ;)

Oj czasem jest nawet odwrotnie - oni bardzo chcą, natomiast kierujący jest tym pomysłem mało zainteresowany :)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

18 Kwi 2009, 12:15

Tylko nie podjeżdżajcie pod posterunek samochodem!Miałbym wydawac kasę na alkomat? :lol: Jeszcze mi tego brakuje,ja gdy mam usiąść za kółkiem to nie skosztuję nawet tydzien przed jazdą ,dlatego by nie drętwiec w razie kontroli mam czy nie mam w żyłach,pikawa może krochmalnąć jak nic ze stresu! :shock: Tak jak koledzy piszą jeśli masz sobie kupic alkomat to od znajomego policjanta bo gdy kupisz bubel ,będzie żdziwka jeśli pozbędziesz się prawka a i pasiasty kubraczek możesz dostać gdy okaze się,że twój alomacik odpuściany kłamał a ty spowodowaleś A tfu ! tragiczny wypadek,no chyba,że bracie klechą jesteś ,to jesteś ponad prawem,możesz jeżdzić nawalony jak dzięcioł ,wybronią cię nawet jeśli wymordujesz przystanek ludzi,jesteś poza prawem! :wink: Jeśli nie wierzysz to podam ci ale na PW imię i nazwisko tego pana który będąc bratem zakonnym zabił dwie osoby i co? i nic!!!Takiemu członkowi... zakonu to przystoi ,wszystko przystoi w naszym kraju.Ty bracie nawet nie przyznaj się,że chcesz kupić alkomat,po prostu przed jazdą nie pij a jesli musisz to potargaj prawo jazdy! :wink: :s :

Edit: fourup
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Kwi 2009, 17:50

nudne to forum. zmykam ztąd
Tasman

19 Kwi 2009, 18:39

Ty to forum nazwałeś nudnym?! :shock: Ja uwazam to forum najlepsze z możliwych,dlatego że tutaj pisze się prawdę to cię uraziło?!Tym forum włodarzą mądrzy ludzie,to jest opinia nie tylko moja ale tych z którymi gadam na GG lub w PW.Prawdę trzeba wygarniac ,jeśli ktoś się nie zgadza z opiniami może wytaczac swoje działa,ripostowac.Czy te rady tutaj są złe?!Jeśli kupisz sobie alkomat nieprofesjonalny i przekłamie ci wyniki a Policji wyjdzie coś innego to przestaniesz byc bracie znudzony! :wink: Ja się cieszę ,że jest to forum ,dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem ,uczę się cały czas,poznaję ludzi którzy dzielą się ze mną swoją wiedzą,to forum jest NAJLEPSZE!!!Popatrz na te krzyże przy drogach,jak można byc cicho?! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Kwi 2009, 08:11

PhantomASA1 napisał(a):(...) Ja uwazam to forum najlepsze z możliwych...
(...) Tym forum włodarzą mądrzy ludzie...
(...) Ja się cieszę ,że jest to forum ,dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem ,uczę się cały czas,poznaję ludzi którzy dzielą się ze mną swoją wiedzą,to forum jest NAJLEPSZE!!!...

Lizus!
Wazeliniarz!
:mrgreen:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990