Almera N16 - do oceny

02 Mar 2013, 11:25

Tak jak w temacie.
Jakie są bolączki tych samochodów ?
Jak się spisuje taki japońskie diesel ?

No i ogólnie wasze opnie

[link do oferty na Allegro wygasł]
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

02 Mar 2013, 16:12

O dieslu za te pieniądze zapomnij,ciężko znaleść zadbaną benzyną a co dopiero diesla.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Mar 2013, 17:39

Magda93 napisał(a):Tak jak w temacie. Jakie są bolączki tych samochodów ?Jak się spisuje taki japońskie diesel ?No i ogólnie wasze opnie

A po co Ci zajechany diesel który pali litr mniej niż benzyna?
1,8 spali 7-8l pb w miescie a 2,2d 6-7l, naprawa motorowni D w kosztach x2, a jak włożysz do PB LPG to masz dużo mniejszy koszt jazdy niż na ON.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Mar 2013, 12:43

Witam. Mam Almerę n16 2.2 Di 110km z 2000 roku...
Mój Diesel ma 240 000 i chodzi jak igiełka, spalanie jeżdżę codziennie do pracy, nie ruszam jeśli nie zagrzeje trochę silnika i 6-6.5/100.
Zepsuć mi się nic nie zepsuło ale części eksploatacyjne czyli hamulce czy amortyzatory są raczej w średniej cenie. Trzeba po prostu pilnować wszystkiego na bieżąco. Jeżdżę nim juz ponad 2 lata zrobiłem 35 000 i włożyłem w niego z robocizną nie licząc wymiany oleju i filtrów 2000-2300.
Bolączki... no i tu się zaczyna troszkę gorzej. Korozja to jest pierwsza i najgorsza usterka jak dla Mnie,Trzeba uważać...Jeśli już szukasz n16, sprawdź na pewno belkę pod chłodnicą... Gniją niemiłosiernie sama belka tania 120 na allegro już spokojnie ale wymiana cholernie droga, ja zapłaciłem 350. A tak z bolączek to drobiazgi głównie związane z wnętrzem...
Co do tej aukcji którą pokazałeś to, coś Mi się nie widzi albo klapa tylna albo zderzak... jedno ma lekko inny odcień. "DDT"? Jeśli dobrze rozumie to taki silnik jak mój czyli "Di" 110 km?
7000? Nie wiem. Moja Almera jest na sprzedaż za 8700 z błotnikiem do wymiany (ruda), Uważam że to nie jest duża cena...

Pozdrawiam
jackson24
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan Almera n16
Silnik: 2,2 Di
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...
    Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...