NISSAN QASQHAI I / II ?

13 Mar 2013, 20:07

Witam,
prawo jazdy mam od niespełna roku, lecz już dawno zaczęłełem się interesować Suvami.

Podoba mi się dużo modeli, lecz mam te wybrane..
no cóż, najbardziej podoba Mi się moje Volvo XC60, ale ta pojemność... 2.4 ;c...
Zarabiam moze nawet duzo,bo 4000,z 6000 z nadgodzinami biore, dodam ze jestem Specjalista ds.Sprzedaży, i to po samym Technikum ;] .. no ale pomijajac to,

lubię Volvo i fajnie sie nim jeździ i jest bardzo komfortowe,ale mam już dosc tych wydatkow rzedu prawie 1000złmiesiecznie,nawet jezeli mieszkam z rodzicami i nie musze placic za prąd ,wode itp ...w dodatku widok Volvo od blokiem jest naprawde śmieszny, no ale nie tym się sugeruję tylko moim dobrem i wybraniem fajnego autka., wole coś tańszego, i nawet używanego,
Podoba mi się Nissan Qashqai, ten po i przed liftingiem, cena jest b.fajna, bo ok.35-40 tys. za używany model Nissana przed liftem, a do 60 tys. tego po lifcie, oczywiscie mowie o używanym samochodzie.

Samochód duży, taki jakie lubie, no myślicie?
Możecie mi wypisac zalety tego modelu? Dodam ze Volvo już sprzedałem i to za całkiej fajną sumę udalo mi sie utargować ,teraz wlasnie mysle nad Nissanem ,mam nawet wybrany model, jest to silnik 1.5,benz.2010 r .carny-metalic, jezeli chcecxie moge wyslac zdjecie lub link do oferty.

Dodam też że potrzebuję samochodu do pracy i na jakies wieksze zakupy ,jeździlem na poczatku gdy znalazlem prace samochodem służbowym ,ale źle mi sie jeździ sedanami ,zrezygnowalem ,a pracodawca powiedzial ze musze miec swoj samochód wiec kupilem Volvo xc60 -oczywiscie z pomocą rodziców i drobnego kredytu w wysokosci chyba 5,czy 6 tys. jest juz dawno splacony heh.. no nic, doradźie mi coś, weźcie tez pod uwage moja pensje, czy wystacczy w utrzymaniu tego Nissana? zarabiam obecnie ok 3.500zł, jak mam więcej klientów to ok .4.200zł

Pozdro i dzieki za rady.
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 04 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nissan Qasqhai I
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

13 Mar 2013, 20:20

1.5 to jest tam diesel dCi. Pali mało, ale nie będzie tak fajnie jechać jak 2.4...
zobacz tu http://lpg-forum.pl/nissan-qashqai-opinie-t28233.html
Ja bym pomyślał nad Honda CR-V 2.2 i-cdti. Pali do 9 litrów a jezdzi bardzo dobrze do tego auto jest bezawaryjne. Tylni napęd jest realizowany hydraulicznie bez wiskozy.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

13 Mar 2013, 20:47

No tak, ale Honda niestety nie podoba mi się... ups ..
Nissan Qashqai jest według Mnie dobry, a pojemnosc 1.5 czy 1.6 mi wystarczy ,i wcale za te 40 czy 50 tys. nie jest drogi ; )
Ty bys wybrał Tego PRZED czy PO liftingu?
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Mar 2013, 09:45

Ja bym wogóle nie kupił tego auta. Nisan teraz to tandeta tak jak byś Renówke kupił. Wszystko "tanie" jest w tym aucie oprócz "drogich" nowoczesnych technologii...
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Mar 2013, 14:45

Honda to według Mnie nie tandeta, tylko prawdziwa ściema w świecie samochodów, i do wszystkich modeli się to tyczy :twisted:

Honda może się podmyć do Nissana ,a w szczególności ten model co mi wcześniej wymieniłeś ,nawet nie porównuj tego do Qashqaia.
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Mar 2013, 15:12

Twoje pieniądze, Twoja sprawa zrób jak uważasz. Nie będę z Tobą dyskutował na temat wyższości Nissana nad Hondą czy odwrotnie bo to jałowa dyskusja.
Obie firmy wniosły duzo do swiata motoryzacji a dorobek Hondy w kwestii silników benzynowych ze zmiennymi fazami rozrządu jest nie do podważenia.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...

16 Mar 2013, 16:22

Jakie? przecież to Alfa Romeo pierwsza zastosowała zmienne fazy rozrządu w seryjnej produkcji.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2013, 16:58

zebras24 napisał(a):Honda to według Mnie nie tandeta, tylko prawdziwa ściema w świecie samochodów, i do wszystkich modeli się to tyczy Honda może się podmyć do Nissana ,a w szczególności ten model co mi wcześniej wymieniłeś ,nawet nie porównuj tego do Qashqaia.

Dziwne masz podejście do tematu ponieważ szydzisz z hondy mówiąc o kaszkajuuu :D a zastanawiałeś się ile w kaszkaju jest kaszkaja jeżeli nie wiesz to weź serwisówkę dustera i sprawdż a jeszcze zahacz o R.clio.
Za bardzo żyjesz przeszłością gdzie w zwykłej primierce miałeś silnik SRa albo każdy podniecał się RBkami te czasy już mineły bezpowrotnie została tylko nissana rdza i nic więcej.
Oczywiście dalej powstają fajne auta nyski typu Zki, R35 tylko akurat dastero/kaszkaj z silnikiem z clio do nich nie należy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

16 Mar 2013, 23:18

Ok, ok. Ale posiadam ten samochód od niecałego tygodnia, a jeździ Mi się nim doskonale. Po prostu lubię Suv-y, i większe samochody ,wiec wybrałem go ze względu na wygląd oraz komfort. Koszty naprawy nie są dla Mnie jakimś problemem :? , no ludzie ... :x

Rozumiem innych że nie zarabiają dużo pieniędzy i nie mogą sobie pozwolić na droższe autka ,ale powinni zrozumieć że ci co mają pieniądze wcale nie kierują się tym że "oo, ten jest po 200 tysiaków, musze go miec ), tylko jest zupełnie na odwrót- tańsze,lecz z lepszych modeli- proste.
zebras24
Nowicjusz
Awatar użytkownika