ALMERA N16 vs STILO

05 Kwi 2011, 18:12

Witam;
W przyszłym tygodniu planuje kupić któryś z wymienionych samochodów. Kwota jaką dysponuje to ok. 13 tys. Chciałbym wybrać pomiędzy dwoma modelami
- almera n16 (pewnie 1.5 90 km benzyna + LPG)
- stilo (pewnie 1.9jtd 115km)

Moje pytanie dotyczy rodzaju paliwa: benzyna+LPG czy diesel.
który z samochodów będzie lepszy wyborem
co możecie powiedzieć o tych markach
na co zwrócić uwagę przy oglądaniu tych samochodów
który z nich doradzacie a którego nie

Zależy mi na tym żeby był w miare ekonomiczny i żebym w serwisie nie zostawiał za każdym razem wypłaty:)

Pozdrawiam
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz

06 Kwi 2011, 17:07

a zalezy Ci na dynamicie ? bo szczerze to almery z silnikiem 1.5 nie powalają...fakt że japończyki i dobrze znoszą gaz ale mają swoje wady i zalety. Z tego co słyszałem era dobrych Nissanów skonczyła się w 2000r, wtedy to została robiona "masówka" . Almery przed lf były produkowane w Angli a po lf Nissan zacząl wspópracować z Renault...
tedzikooo
Nowicjusz

Miejscowość: Wyszków

06 Kwi 2011, 20:27

rodzice maja almere z 2002 roku i jak spisuje się calkiem dobrze. Awarii raczej brak więc stąd pomysł na zakup takiego samego auta dla siebie ale w gazie. Jutro prawdopodobnie pojade obejzec stilo 115km 1.9jtd z 2003r. mam nadzieje ze autko bedzie zgodne z opisem i zdecyduje sie na zakup..

a w odpowiedzi na pytanie o dynamike - myślę że oszczędnie i spokojnie można jeździć każdym samochodem, ale bywają sytuacje w których torche wecej kucykow pod maską sie przyda. 115km byłoby wręcz idealnie.
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...
    Lamborghini Centenario - trzy końcówki wydechu
    Centenario to niezwykle rzadkie auto - powstało jedynie w liczbie 40 egzemplarzy, w tym 20 w wersji coupé i tyle samo w odmianie roadster. A powód do stworzenia takiego samochodu był nie byle jaki - włoska marka ...