ALMERA N16 vs STILO

05 Kwi 2011, 18:12

Witam;
W przyszłym tygodniu planuje kupić któryś z wymienionych samochodów. Kwota jaką dysponuje to ok. 13 tys. Chciałbym wybrać pomiędzy dwoma modelami
- almera n16 (pewnie 1.5 90 km benzyna + LPG)
- stilo (pewnie 1.9jtd 115km)

Moje pytanie dotyczy rodzaju paliwa: benzyna+LPG czy diesel.
który z samochodów będzie lepszy wyborem
co możecie powiedzieć o tych markach
na co zwrócić uwagę przy oglądaniu tych samochodów
który z nich doradzacie a którego nie

Zależy mi na tym żeby był w miare ekonomiczny i żebym w serwisie nie zostawiał za każdym razem wypłaty:)

Pozdrawiam
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz

06 Kwi 2011, 17:07

a zalezy Ci na dynamicie ? bo szczerze to almery z silnikiem 1.5 nie powalają...fakt że japończyki i dobrze znoszą gaz ale mają swoje wady i zalety. Z tego co słyszałem era dobrych Nissanów skonczyła się w 2000r, wtedy to została robiona "masówka" . Almery przed lf były produkowane w Angli a po lf Nissan zacząl wspópracować z Renault...
tedzikooo
Nowicjusz

Miejscowość: Wyszków

06 Kwi 2011, 20:27

rodzice maja almere z 2002 roku i jak spisuje się calkiem dobrze. Awarii raczej brak więc stąd pomysł na zakup takiego samego auta dla siebie ale w gazie. Jutro prawdopodobnie pojade obejzec stilo 115km 1.9jtd z 2003r. mam nadzieje ze autko bedzie zgodne z opisem i zdecyduje sie na zakup..

a w odpowiedzi na pytanie o dynamike - myślę że oszczędnie i spokojnie można jeździć każdym samochodem, ale bywają sytuacje w których torche wecej kucykow pod maską sie przyda. 115km byłoby wręcz idealnie.
tomex001
Nowicjusz

Miejscowość: s-rz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Stresujący manewr parkowania dla Kierowcy
    Umiejętne parkowanie jest równie ważnym elementem bezpiecznej jazdy jak poruszanie się po drogach. Tymczasem jeden na czterech kierowców ma problemy z parkowaniem(1). Kierowcy przyznają, że wolą zaparkować dalej ...