ALTEA XL - wymiana xenonów

21 Gru 2018, 09:14

Witam, chciałbym sie podzielić moim pierwszym doświadczeniem z Xenonami. Zakupiłem pare miesięcy temu Seata altea XL 2008. Światła mijania świeciły bardzo słabo wczoraj wymieniłem żarniki na nowe, zdecydowałem się na General Electric Xensation 4300K. Jak narazie świecą rewelacyjnie. Zobaczymy jak długo...
Ostatnio edytowany przez Kao, 22 Gru 2018, 18:22, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniosłem do odpowiedniego działu, na przyszłość prosze zwracać na to większą ustawę gdzie założyć temat.
Mirek100
Nowicjusz

Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-1986
Auto: Altea XL
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Gru 2018, 10:30

Czyli stare żarniki słabo świeciły? Jaki to był model? Generalnie xenony świecą dobrze przez całe swoje życie i później po prostu przestają jak pada żarnik.

Napisz jeszcze dla innych ile czasu zajęła ci tak wymiana i w jakich kosztach zmieściłeś się? :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

22 Gru 2018, 15:44

Witam. Za komplet zapłaciłem 340PLN. Mogę dać namiary na fajny sklep w Rybniku. Wymiana zajeła mi około godziny. Z lewej strony musiałem wyciągnąć obudowe filtra powietrza a z prawej udało mi się odkręcić dekiel bez demontażu filtra paliwa. Apropo starych to jeden żarnik był firmy Osram (z 2011r) a drugi z Philipsa.
Mirek100
Nowicjusz

Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-1986
Auto: Altea XL
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...