Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
damian87 napisał(a):Teraz własńie jeszcze sprawdzałem, obroty biegu jałowego to ok 650rpm a przy 730rpm ładowanie już wraca do normy.
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
damian87 napisał(a):Prawidłowe wolne obroty to 650+-50rpm. Ja mam ok 630-650(niby fajnie) ale czy Da się jakoś podnieść wolne obroty?powiedzmy niżej 700?
damian87 napisał(a):Miałem hondę Accord i tam w serwisówce było że może brać 1L oleju na 1kkm. Przecież to nie dopuszczalne.
dzida napisał(a):Da się ale to kwestia wgrania minimalnie innej mapy ale zacznij od wyczyszczenia przepustnicy (więcej powietrza będzie wpadać).
dzida napisał(a):Czy jak kręcisz kierownicą lub gdy załącza się klima wzrastają CI obroty?
teoretycznie można podciągnąć linkę ale i tak komputer będzie regulował położenie gdyż linka nie jest sztywno połączona z klapką przepustnicydamian87 napisał(a):Myślałem że jakoś na przepustnicy można ustawić wolne obroty...?
u mnie wzrastają za to jak odpali się wentylator chłodnicy w gorące dni to widać po woltomierzu, że napięcie spadadamian87 napisał(a):jak włączę klime zostają w idlu, nie wzrastają. A powinny?
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Odnosząc się do podziałki na obrotomierzu jest to moim zdaniem 750 obr/min. Na pewno nie 800.damian87 napisał(a):Przecież to jest jakieś 800rpm+...
damian87 napisał(a):Przecież to jest jakieś 800rpm+...