Alternatywa dla CR-V ???

15 Mar 2015, 16:07

ładna Renatka ale bez szans. Chodzi o wyższe auto z nieco wyższą pozycją za kierownicą ... Poza tym diesel nie ma sensu - przebieg 12k rocznie, w tym w trasie 3... może 4k. Reszta to zatłoczony Kraków.

Przyglądałem się tej Zafirze, sprawdzałem każdą szparę czy są równe itp itd a różnicy kolorów nie zauważyłem... jedyne co, to z przodu zderzak był nierówno tak jakby się na zaczepach źle trzymał, z prawej strony był niżej - szpara między błotnikiem a zderzakiem była nierówna i pojawiła się pod reflektorem z prawej strony niemniej jednak nie było widać spawów. Nie wiem też czy to normalne w tym aucie, że przy wlewie paliwa były pofałdowania (pod klapką). Nie wiem czy to kwestia wykonania czy jakaś niedoróbka po kolizji? Później zaglądałem do innych i w niektórych autach też tak było a w innych nie...
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Mar 2015, 01:10

Co myslicie o tym aucie?http://otomoto.pl/mazda-5-i-100-orginal-133tys-7osob-klima-alu-C36391193.html

Wydaje sie niezle, mimo ze z komisu. Ogladalem je dzis... Niestety jak bylwm w trasie to strasznie pochmurnialo i sie rozpadalo ;/ . Ciekawostka, auto oczywiscie wyplakowane ale pod maska warstwa kurzu - nie wymyte, sprzedawca od razu powiedzial ze zaczyna lapac ruda (pecherzyki) na jednym z nadkoli - ja przy tej pogodzie nic nie znalazlem... Dodatkowo zobaczyl ze nie mam rzadnych urzadzen do sprawdzania lakieru wiec zaoferowal swoj. Jazda testowa, hmm... Dzwiek auta smieszny, taki sykliwy pomruk, szczerze mi sie spodobal ;) . Nic niepokojacego nie znalazlem co jest wrecz dziwne wiec stad moje pytanie,widzicie cos chociaz po tych fotach??
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Mar 2015, 10:19

Widać że uczciwie podchodzi do sprawy :ok: Szkoda że padało bo jakieś ryski czy wgniotki wtedy są nie widoczne ale możesz jeszcze raz z ojcem obejrzeć :ok:

Po zdjęciach ładny :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Mar 2015, 14:42

Mozliwe ze we wtorek (o ile nikt go nie zwinie) pojedziemy ponownie, sprawdzimy i jak bd ok to zakupimy ;)
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

01 Kwi 2015, 23:34

Auto sprawdzone iii... No coz, jak sie okazalo poza typowo mazdowska (na szczescie) niewielka rdza na progach itp oraz tarczami i klockami do roboty wszystko bylo ok ! Umowa spisana, Mazda zakupiona. Jutro postaram sie wrzucic foty zeby "dopelnic" temat i bedzie mozna go zamknac ;) . Dzieki wszystkim za aktywnosc i pomoc w wyborze ;)
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Kwi 2015, 13:38

Zdjęcia zrobione pod blokiem niestety nie miałem okazji zrobić lepszych.

[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

03 Kwi 2015, 18:00

Ładne auto, gratulacje :)
Szerokości i bez awaryjnej eksploatacji :wink:

Maluch obok też niczego sobie :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

04 Kwi 2015, 17:34

Dzięki ;)

Maluch obok to oczko w głowie sąsiada. Jeździ nim raz na miesiąc i zawsze parkuje w tym samym miejscu - tuż pod swoim oknem. A wieczorami często siedzi w oknie i się w niego wpatruje ;D
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika