Alternatywa dla Fluence'a - czyli wybór sedana do ok. 55 tys.

30 Lip 2015, 16:49

Wystarczy wyszukać najbardziej OK używane auto i podjechać do ASO na przegląd przed zakupowy. Przetrzepią samochód konkretnie i będziesz wiedzieć na czym stoisz i czy ewentualnie jest szansa na utargowanie o koszty związane z naprawą ukrytych wad.
Jak bym szedł właśnie w tym kierunku, bo za taką kasę niezłe auto wyrwiesz i nawet nie poczujesz, że jest trochę więcej używane.
j0zek

30 Lip 2015, 17:04

Generalnie, chyba wybiorę Fluencea. Nie chciałbym iść w kierunku używanego samochodu za tyle pieniędzy, jeżeli używany to prędzej do 30-40. Wiem, że można fajny używany, prestiżowy, ale później części mogą fajnie wydrenowac mój portfel...
slayerrr
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia

30 Lip 2015, 17:43

Ja pokuszę się o zaproponowanie kompromisu, czyli auta są łonowego ale używanego jako tzw demo car. Zazwyczaj jest to auto z malutkim przebiegiem (nigdy nie widziałem takiego powyżej 10k km), gwarancją, bardzo bogatym wyposażeniem, a co najważniejsze - ma już za sobą okres największego spadku wartości :wink:
Jeśli chodzi o takie auta szukał bym Civica, Corolli, Mazdy 3, Focusa (acz do Mazdy nie założysz LPG, bo ma wtrysk bezpośredni)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...
    Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...