Alufelgi mocno zabrudzone

18 Kwi 2012, 19:42

Witam!

Posiadam alufelgi 16' firmowe od Renault (matowe) chciałem je wyczyścić bo poprzedni właściciel nie dbał.
Wpierw czyściłem płynem ludwik i wodą
potem k2 felix do felg:
a potem mleczkiem do czyszczenia w kuchni ludwik
znacie jakies sposoby oprócz polerki papierem ściernym by się pozbyć tych plamek?
Pozdrawiam
Qewl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 1978
Auto: Scenic ph2

18 Kwi 2012, 21:13

HEj, pewnie nie o to Ci chodziło, ale polecam profesjonalistów. Sam bawiłem się z felgami na tysiąc sposobów, a miałem bardzo podobne. Są jakieś środki do czyszczenia felg, w hipermarketach można nawet spotkać często za śmieszne pieniądze.
Ja trafiłem do centrum felg w Ropczycach. Kolesie całkiem ok i cenowo też dałem radę ;) pozdr
konri
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: AUDI A3

19 Kwi 2012, 08:20

Właśnie jeden z takich specyfików kupiłem k2 felix ale nie daje rady, Ropczyce są za daleko ode mnie więc odpada. Zresztą mam garaż trochę czasu i wolę sam podziubać przy aucie, większa satysfakcja z efektów :) tylko chcę wybadać czy oprócz papieru ściernego da się to jeszcze czymś wyczyścić. Mam jeszcze k2 aluchrom ale to na sam koniec;>
Qewl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 08 1978
Auto: Scenic ph2

27 Kwi 2012, 21:34

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Środek Car pro ironX powinien sobie poradzić, sam muszę go kupić żeby wyczyścić swoje felgi, cena ok 60zł
matysm
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2005
Auto: W202 C200K 192KM

01 Maj 2012, 19:09

podobny środek produkuje autoland (attack się to nazywa chyba), miałem podobne zabrudzenia i dał radę.. popsikanie, zostawienie na ok.5min, przetarcie szczotką (gąbką, dość twardą), myjka ciśnieniowa i tak 3 razy.. efekt może nie jest rewelacyjny, ale fele wyraźnie 'przejrzały'
na wszelkie pytania dotyczące opon i felg chętnie odpowiem również na pw :)
Opona
Nowicjusz

23 Sie 2012, 14:24

zadzwoń do sklepu z ladnefelgi w Warszawie na Jana Kazimerza kiedyś koleś mi tam dobrze doradził apropo alufelg
Alufred
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 09 1987
Auto: Mazda 323F, 1.9 84 kw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...

29 Lis 2012, 15:07

Witam,

polecam środek McKenic Zel Renowacyjny. Przetestowałem go sam na moich alufelgach i kołpakach. od 2 lat testowałem różne środki chemiczne do usuwania zabrudzeń z takich rzeczy. Nic nie dawało rady. Kupiłem McKenic-a i wystarczyła dosłownie chwila. żółto czarny nalot zniknął w przeciągu paru sekund. również doczyściłem plamy po oleju i innych specyfikach sprzed podjazdu w domu. Naprawdę produkt godny uwagi.
dylusiek
Obserwowany

Auto: volvo s80

17 Mar 2013, 16:18

Mistrzu te felgi trzeba zmatować i pomalować,
Zapraszam do sklepu lakierniczego, papier ścierny P60 i machamy, kiedy dojdziesz do oczekiwanego efektu zmieniaj papiery na coraz drobniejsze P400 / P800, potem podkładzik proponuje szpachlówke natryskową w celu wyrównania tego całego nalotu, potem znów matujemy P800 i do lakiernika, zapłacisz za usługe 80% taniej :)
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012