Czy można przejechać tym mleczkiem?

30 Sie 2012, 11:33

Witam. Kupiłem sobie taki preparat [link do oferty na Allegro wygasł] i na lakierze sprawuje się pierwsza klasa. Lakier świeci się jak nowy, no i chcę też zrobić tym moje felgi aluminiowe żeby je fajnie "odświeżyć". Tylko pytanie... Czy nie będzie schodził lakier czy coś? Można tym normalnie objechać felgi? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. ; )
VWPassatB3
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Sie 2012, 12:27

Tutaj chyba nie będzie jakichś przeciwwskazań . Można smarować . Widzę po treści postu że polubiłeś ten preparat :D i będziesz go dalej używać ...... W związku z tym taka moja rada : jeśli będziesz , oby nie ,musiał skorzystać z usług lakiernika to uprzedż go z własnej dobrej woli że często używałeś mleczka na bazie silikonów.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

30 Sie 2012, 12:37

Czemu twierdzisz, że będę musiał korzystać z usług lakiernika? Jest w tym mleczku coś złego?
VWPassatB3
Nowicjusz

30 Sie 2012, 14:05

Nie pisałem że będziesz musiał , napisałem jeśli .........
Co złego ? W zasadzie dla Ciebie nic . Dla lakiernika może być problem http://professional.novol.pl/nowosci.php?id=34
bonifacy
Stały forumowicz

30 Sie 2012, 14:23

Czyli gdy robię moje auto tym mleczkiem, to jest jakieś zagrożenie że uszkodzi to mój lakier?
VWPassatB3
Nowicjusz

30 Sie 2012, 14:50

Nie . Nie zrozumiałeś mnie , albo ja dzisiaj mam kiepski dzień :D i piszę byle jak , niezrozumiale.
Być może za bardzo wybiegłem z tematem lakierowania . Bo widzisz .......ludzie dbają o swój samochód , czyszczą , polerują itp. Używają to tego chemii takiej a nie innej , taniej , dającej rewelacyjny efekt. Potem zdarzy się jakaś przygoda . Trzeba polakierować to i owo . Tutaj mogą zacząć się problemy . Za dużo naokoło silikonu . Lakier oczkuje. Robota do d...y. Trzeba specjalnych zmywaczy , dodatków ..........
bonifacy
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
    Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...

17 Mar 2013, 16:23

Mleczkiem nie da sie zrobić krzywdy, dlatego nazywa sie mleczkiem, ciężko to zrobić pastą a odświerzanie felg to przecież podstawa
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012