AM a MM

08 Sie 2019, 22:10

Która lepsza ? Wiem powiecie że AM. Jednak która lepsza pod względem aktualizacji map, legalnie. W AM coś tam jest o okresie subkrycji . Jak się przedawni to trzeba od nowa zakupić licencję ? Ile to kosztuje ? Używam MM i widzę że mogę za 27 zeta po czterech latach uaktualnić mapy .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

09 Sie 2019, 10:25

Jeżeli chodzi o Auto Mapę to masz subskrypcję na rok i w tym czasie około czterech aktualizacji możesz z niej korzystać na androidzie i na Win CE w zależności od wersji jaką potrzebujesz. Koszt jest na pewno jest większy niż tej drugiej MM.

W AM jak skończy ci się subskrypcja to możesz jej używać (mówię o Win CE bo na Androidzie jest chyba inaczej) ale nie będziesz miał aktualizacji co jest trochę słabym rozwiązaniem bo co chwilę jakieś zmiany są wprowadzane.

Tańsza na pewno będzie MM, a najtańsza to mapy googla :) AM na Polskę to koszt około 80zł/rok jak dobrze pamiętam.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Sie 2019, 11:53

W nawigacjach mam trochę rozeznania, szczególnie jeśli chodzi o ich działanie w innych krajach. Posiadam aktywne licencje na kilka produktów jednocześnie. Automapa ma dobrą opinię, bo kiedyś miała znaczną przewagę nad konkurencją. Teraz natomiast konkurencja wcale nie odstaje. Osobiście wolę używać MapaMap, bo ma wygodniejsze menu.
Chcesz używać w Polsce czy poza? Za granicą rzadko korzystam z Automapy, za to sporo używam całkowicie bezpłatnego MapFactora Navigator (dostępny na Android oraz WinCE z bezpłatnymi aktualizacjami). Pomimo, że mam wykupione licencje na profesjonalne produkty.

Pamiętaj też, że Automapa na WinCE i Automapa na Android to jak dwa różne produkty. Ta na WinCE jest znacznie lepsza, ale pewnie wersja na tablety/telefony ją w końcu dogoni.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...