REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Można znaleźć ale od jakiegoś czasu jest dosyć drogi, nie mniej jednak to bardzo dobry neutralizator rdzy i sam go nie raz stosowałem. Jest bardzo rzadki i dociera nawet w najmniejsze szczeliny.krzych0104 napisał(a):Z tego co widzę polecany jest Cortanin F ale nigdzie w internecie nie można go kupić
Do konserwacji podwozia bardzo fajnym środkiem jest RUST STOP B jest to masa taka trochę oleista która w miarę dobrze się trzyma i dodatkowo zawiera inhibitory rdzy. Nakłada się łatwo ale warto przy niej np. co roku zerknąć na podwozie i ewentualnie uzupełnić braki (szczególnie miejsca narażone na intensywne wypłukiwanie). Przy nie nie ma szans żeby nią, a podwoziem powstała rdza.
Próbowałem i spray ale on jest najlepszy do uzupełniania czyli np. po roku itd. na pierwszy raz najlepiej pistoletem i kupić sobie taki pojemnik 4 litrowy. Wychodzi fajna powłoka przy sprayu trzeba poprawiać bo jest trochę cieńsza.krzych0104 napisał(a):No i chyba na ten się zdecyduję bo zależy mi aby wszystko było w sprayu aby szybko nałożyc.