Amerykanin eropjeczyk czy japończyk? Na lpg

19 Cze 2009, 14:32

Mam pytanie już załozyłem temat o amerykańcach na lpg i dużo osób pisało że lepiej japońca lub europejczyka! więc tak lepiej kupić 300c za 80tys 2005-8r 5.7 lub 6.1 350-430KM na lpg czy dajmy na to bmw 745 330KM 2002-3r za 120tys. i też zamątować lpg lub jakiegoś 350z 300KM 2005r za 70tys i zagazować?
to są mniej więcej przykłady aut które mi się podobają z danych krajów!
którywybrać
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

19 Cze 2009, 15:00

BMW też nie będzie tanie
poza tym BMW 745 za 90 tys kupisz 2004 rok
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

albo z gazem za 87 tys (popatrz na allegro, uciekł mi link)

za 120 to już się rozglądnij za 760

ja bym brał BMW, komfort i jakoś na penwo lepsza od każdego amerykana
a laski i tak wszystkie twoje
tomek84
Początkujący

19 Cze 2009, 16:30

to najlepiej bmw 7? czy może mustang 300c charger 350z ??? a może lepiej audi a8?
Ostateczne pytanie:)
którywybrać
Nowicjusz

19 Cze 2009, 16:53

posłuchaj
najlepiej kup to co ci sie najbardziej podoba
wpadles tu, podałes kilka typow, dostałeś rade
podajesz nastepne, powiedzialem co ja bym wybrał
podajesz kolejne, powiedziałem
znowu podajesz kolejne i to do tego auta z zupełnie różnych pułek klasowych, cenowych, jakościowych, pochodzenia, kształty itp

jak już przy BMW to ja bym brał, za cene grubo poniżej 100 masz 5-latka
ten model jest na ful wypasie, niemiec, ładne, duże
Jak chcesz poszaleć weź mustanga (choć corvette lepsze)
BMW ma 10 cylidrów, gaz do tego bedzie kosztować na pewno z 7-8 tyś,

jak chcesz większe popatrz na volvo XC90

a tak wogóle, to możesz znaleźć jakiegoś mocnego diesla (nie klekocze) ponad 300 KM
Merc, Audi, BMW i będziesz miał koszty jak GAZ, bez problemów, bez dodatkowych kosztów, i miejsca nie zajmuje butla
tomek84
Początkujący

20 Cze 2009, 11:01

ale po co ci LPG? w takim aucie?
tylko problemów z tym sporo jest a i niezaoszczędzisz na tym niewiadomo i le,
z resztą jak stać Cie na takie auto to na benzynę cię nie stać? polska to dziwny kraj

może kup se nissana 350 Z i wsadź mu silnik parowy wtedy będzie tanio, sypniesz troche patyków i węgla + woda z rowu za friko i jeździsz za grosze :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:
andrewb25

20 Cze 2009, 12:04

andrewb25 napisał(a):tylko problemów z tym sporo jest a i niezaoszczędzisz na tym niewiadomo i le,

Ja wiem czy tak mało? Niech koleś robi 20 tys. km rocznie.
Taka Beta 7-mka, spali mu 20 litrów PB (4,6 zł) i ze 25 litrów LPG (1.6 zł).

W ciągu roku paliwo kosztuje go 18400 zł PB i 8000 zł LPG. To mało?
andrewb25 napisał(a):może kup se nissana 350 Z i wsadź mu silnik parowy wtedy będzie tanio, sypniesz troche patyków i węgla + woda z rowu za friko i jeździsz za grosze

Ja kupię, jak mi go przerobisz tak, aby jeździł i się nie psuł.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2009, 12:11

Dzięki Dishman że im wytłumaczyłeś! :)
którywybrać
Nowicjusz

20 Cze 2009, 12:27

Ja bym chciał zobaczyć miny pracowników pracujących na stacji jak byś podjechał takim BMW i gaz zaczął tankować
Śmieszny jesteś szczerze ci powiem że Chryslera 300C ani Mustanga na gazie nigdy nie widziałem
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 12:48

Dishman napisał(a):
W ciągu roku paliwo kosztuje go 18400 zł PB i 8000 zł LPG. .

ale założenie DOBREJ instalacji lpg do takiego auta to koszt ok. 7000-8000 zł

nie mówiąc już o tym jak mu coś pier** z powodu LPG
np. przepływomierz czy wtryski się zapieką , czy uszczelkę pod głowicą/ami wydmucha-a kiedys i tak wydmucha bo to jest norma przy lpg a to już są koszty rzędu kilku tys zł
POZORNA oszczędność
andrewb25

20 Cze 2009, 13:12

Konradoo7xxx napisał(a):Ja bym chciał zobaczyć miny pracowników pracujących na stacji jak byś podjechał takim BMW i gaz zaczął tankować
Śmieszny jesteś szczerze ci powiem że Chryslera 300C ani Mustanga na gazie nigdy nie widziałem

to widać mało rzeczy widziałeś
popatrz na allegro
co prawda BMW zagazowanych dużo nie ma, ale 300C jest sporo
a mina pracowników nie będzie jakaś szczególna, auto jak auto
tomek84
Początkujący

20 Cze 2009, 13:15

Auto jak auto tylko że warte 120 tys
I tylko pojeb taki samochód na gaz przerabia
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 13:55

andrewb25 napisał(a):ale założenie DOBREJ instalacji lpg do takiego auta to koszt ok. 7000-8000 zł

Zwróci mu się po niecałym roku.

andrewb25 napisał(a):np. przepływomierz czy wtryski się zapieką , czy uszczelkę pod głowicą/ami wydmucha-a kiedys i tak wydmucha bo to jest norma przy lpg a to już są koszty rzędu kilku tys zł
POZORNA oszczędność

Od razu mu nie wydmucha. Pojeździ z 5 lat to będzie miał problem, zrobi na instalacji 100 tys. km to będzie miał problem, ale póki co zaoszczędzi.

A co chcecie gazować Seicento 1.1? Cinquecento Sporting? LPG najbardziej opłaca się na takich potworach i tego nie zmienisz, a że ludzie zazdroszczą i śmieją się, że ma na gaz, to już idiotom nic nie poradzisz. Głupi to się śmieje.

Jak ktoś ma ciśnienie na takie auto, ma kasę na zakup i LPG to niech sobie jeździ. Marzenia piękna rzecz, a reszta to złośliwości zazdrośników.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2009, 14:44

Dzięki wielkie DISHMAN chociaż jeden na forum mnie rozumie!
moim marzeniem jest limuzyna lub jakiś typowo sportowy samochód typu 350z mustang ale żeby jego spalanie było na moją kieszeń! Bardzo dużo jeźdzę miesięcznie obliczyłem około 2.5-3tys Km. do samej pracy mam 40Km w jedną stronę!
którywybrać
Nowicjusz

20 Cze 2009, 14:59

widzę że rozmowa z wami nie ma dalszego sensu i w tym temacie nie będę się już wypowiadał
Konradoo7xxx

20 Cze 2009, 15:27

Jak Cię nie stać na benzynę to nie kupuj dużego silnika i nie rób, co najmniej, wiochy gazując samochód warty ~100k zł. Chcesz się wozić limuzyną, udawać wielkiego "byznesmema" a na paliwko nie stać.. Nie stać Cię na PB to kup ON.

Ja też miałem do wyboru V6, TurboBenzyny czy też wielolitrażowe wolnossaki ale jak sobie policzyłem ile jeżdzę i ile bym musiał wydawać na PB to podziękowałem i kupiłem równie mocnego ale i oszczędnego diesla. Na LPG pewnie by było jeszcze z 30-40% taniej ale jakoś nie widzi mi się jeździć z butlą.

Tobie polecam BMW - rocznikowo najnowsze jakie znajdziesz z dużym i mocnym dieslem. Może nie będziesz miał tych 4-5l/100km jak ja w 2,4 JTD na trasie, ale zawsze to będzie normalne paliwo i oszczędny silnik..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość