Amerykański klasyk za niską cenę warto?

28 Cze 2013, 10:54

Witam Panowie mam pytanie odnośnie tego auta które wlepie poniżej.Chciałbym by ktoś wypowiedział się na jego temat,czy jest awaryjny,jak to wygląda z jego eksploatacją,jak wygląda dostępność części do niego no i przede wszystkim czy warto kupić za taką cenę??
Bo wygląd i komfort z jakim by się można było poruszać jest mało powiedziane zaje**** sam środek już powala na nogi,mi osobiście przypadł bardzo do gustu :)

[link do oferty na Allegro wygasł]
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

28 Cze 2013, 12:50

Masz jakiekolwiek pojęcie o mechanice, elektryce, elektronice, odróżniasz klucz imbusowy od klucza francuskiego?
Takie autko to fajna sprawa, jeśli masz czas, siłę, pasję i pieniądze, bo nietypowe części do nietypowego auta mają nietypowe ceny. Często jest tak, że będziesz musiał coś samemu dorabiać/przerabiać, bo nie znajdziesz nigdzie zamiennika.
Poza tym, jak dla mnie - o wiele za niska cena jak na taki zadbany egzemplarz.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

28 Cze 2013, 16:29

Niby jest amerykański klasyk ale taki "softowy" ponieważ nie ma V8.
Serwis będzie uciążliwy w zakresie naprawy tego co jest typowe tylko dla tego auta np: blacharka, elektromechanika. Reszta bedzie sie pokrywać z innymi wynalazkami z USA.
Auto naprawdę dla amatora.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

28 Cze 2013, 16:42

Killaz nie wiem co miałeś na myśli pisząc czy mam pojęcie o mechanice...bo imbus od klucza francuskiego to nawet blondynka odróżni :Da na dodatek sam robie u mojego znajomego mechanika w warsztacie i naprawdę czasem przywożą nam takie trupy i wymagają żeby zrobić coś z niczego i wiem coś na temat dorabiania przerabiania i innych rzeczy tak aby takie złomo-wozy do których przywiazali się właściciele mogły jeździć :) więc podsumowując nie jest mi obcy takowy temat jaki zarzuciłeś :)
Bo nie chodziło mi w poście o pytanie się na jakim poziomie ktoś stoi z mechaniki tylko o poradę której nie będę powtarzał dlatego że już jest to napisane powyżej.I zdaje sobie sprawę z tego że jest to nietuzinkowy pojazd których nie ma na drogach u nas ani w warsztatach jak VW Audi,Opli, Fordów itd i wiem że zapewne przysporzył by mi bólów głowy i to nie raz z częściami może nie byłby aż taki problem bo tyle o ile sprawdzałem na allegro rozrząd przykładowo łożyska kół itd i są tylko też kosztują :) a takie auto służyłoby mi do week wyjazdów na miasto do wynajęcia na ślub itd także nie jeździłbym nim do biedronki codziennie na zakupy.Jest to dla mnie auto z duszą które rzuca się w oczy i nie jest zwykłym taczko-wozem jak inne oczywiście nie mam tu na myśli obrażać użytkowników zwykłych aut bo póki co takie też mam.
kulio100
Początkujący

Prawo jazdy: 16 07 2009

28 Cze 2013, 19:21

Z pewnością można wyróżnić się z tłumu .
ale tak jak napisali już moi poprzednicy , lepiej mieć grubszy portfel przy takim autku .
I ciężko mi uwierzyć w to że ktoś by go oddawał za takie grosze .
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

28 Cze 2013, 20:10

Tu masz bryke z dusza... mimo że nie v8 : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tylko zastanawia mnie dlaczego od podajże pół roku jak nie dłużej ogłoszenie wisi w necie
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    WSMP - Imponujące auta GT3
    Sezon Wyścigowych Samochodowych Mistrzostw Polski w pełni. Piekielnie mocne auta klasy GT3, zacięta rywalizacja w pucharach markowych, a także efektowny pokaz driftu Kuby Przygońskiego uatrakcyjniły weekend na Torze Poznań. ...

28 Cze 2013, 20:43

Magda93 napisał(a):I ciężko mi uwierzyć w to że ktoś by go oddawał za takie grosze .

Odpowiedź znajdziesz na tym forum czemu trudno jest sprzedać takie auto....
Zauważ jakie jest pojęcie o czymś innym niż wieśwagen albo opel, gdzie serwisowanie MG45 urasta do rangi poszukiwań części na księżycu albo lexus do którego części są abstrakcyjnie drogie i w dodatku auto nie sprzedawalne.
Pośredniczyłem w sprzedaży kilku aut mocno nietypowych i powiem szczerze w PL totalna masakra, ludzie nie cenią fajnych aut, nie cenią tego że jak auto ma np: heble Alcona to cena może trochę się różnić od serii. Zwróciliście uwagę ile osób łapie się na "super taniej" przeróbce WRXa na STi gdzie diabeł tkwi w szczegółach i to bardzo kosztownych. To jest właśnie pojęcie o motoryzacji. Generalnie można wymieniać i wymieniać. Obecnie sprzedaje mocno nie typowe auto bardzo łatwo serwisowalne jak na takiego rodzyna to nie dałem ani jednego ogłoszenia w PL.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe