Audi A6 zadbany z LPG - proszę o poradę

28 Cze 2013, 03:31

Witam, jestem nowy na forum, nie dawno zdałem prawo jazdy, jestem zainteresowany kupnem -
Audi A6, Peugeot 607, WV Passat B5 i jeszcze kilkoma innymi samochodami.
Przeglądając stronę otomoto.pl - natrafiłem na to ogłoszenie - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Prosiłbym obeznanych w temacie, o wyrażenie swoich opinii. Nie bardzo się znam, ale sumienie podpowiada mi, że gdzieś musi być jakiś haczyk :roll: .
Widoczne z prawej strony wgniecenia, nie są chyba powodem obniżenia ceny do ~8000.
Flashback
Obserwowany

Auto: Volksvagen Vento

28 Cze 2013, 12:05

haczyk - samochód z gazem więc przebieg może być ok x 2
lepiej kuoić mniej wyeksploatowanego i samemu założyć gaz
zoltrex
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1993
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: mazda 323 F
Silnik: 1,5 88 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

28 Cze 2013, 12:55

Nie w tej cenie chłopak. Nie wierz w bajki, nikt nie sprzedaje zadbanego, nawet jeśli nieco porysowanego auta za cenę dwa razy niższą niż powinna być. Do 8000 zł kupisz Passata, ale B4.
W tej kwocie jak chcesz coś, co nie wygląda jak średniowieczny taran, to zastanów się nad Oplem Vectrą 1.8 16V i Mazdą 626 1.8/2.0.

EDIT: Poza tym, bo widzę, że masz mało pieniędzy a dużo ambicji i wymagań. Wytłumacz mi, w jaki sposób chcesz kupić i utrzymać takie A6 albo 607 za 8000 zł? Wiesz ile kosztują naprawy? Jakie jest spalanie? Jakie ceny części? Koszty ubezpieczenia?
Jak chcesz jeździć limuzyną to warto zacząć zarabiać więcej i pozbyć się mentalności "nie stać mnie, ale niech sąsiedzi widzą, że jestem panisko".
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

28 Cze 2013, 18:09

W komisie stoi za 7900zł to pomyśl za ile go wcześniej kupili,mina jak nic.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...