Amerykanskie pick -upy

29 Gru 2009, 23:08

textor2 napisał(a): 7,8 (przyprowadził go Szwed, bo tam nikt nie chciał się podjąć tego kolosa) jak i HEMI.
problem nie tyle w pojemności co w ilości cylindrów i podawaniu gazu, żadnego hemi nie zrobisz na 2 generacji bo na wolnych obrotach kiedy hemi pracuje jak V4 gaz podawany był by i tak do wszystkich cylindrów co powoduje albo wybuch samoczynny albo wybuch w wydechu jedno i 2 dość nieprzyjemne ;)
BTW to zbrodnia gazować HEMI :mrgreen:
choć sam przyznam miałem gazik w powerstocku dużym :mrgreen: jakie zdziwienie na stacji benzynowej jak tankowałem najpierw rope później gaz :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

30 Gru 2009, 01:23

problem nie tyle w pojemności co w ilości cylindrów i podawaniu gazu, żadnego hemi nie zrobisz na 2 generacji bo na wolnych obrotach kiedy hemi pracuje jak V4 gaz podawany był by i tak do wszystkich cylindrów co powoduje albo wybuch samoczynny albo wybuch w wydechu jedno i 2 dość nieprzyjemne ;)
BTW to zbrodnia gazować HEMI :mrgreen:

w moim f-150 nie powinno byc tego problemu, nie ma HEMI jak w RAM-ach, za to spalanie mam wieksze.
Chociaz starsze Ramy to mimo HEMI pily jak smoki. Mialem RAMa 2004 V8, 5.7 litra, to robil 8.3 mili z galona. Przelicz sobie, autobusy mniej pala :mrgreen:
Dopiero od 2006 roku przerobili caly uklad, moj kumpel ma Rama 2006 to pali mniej jak moj f-150 mimo wiekszej pojemnosci, no ale coz wtedy o tym nie wiedzialem...
Ile to pali?
A ile pan wlejesz...
f-150
Nowicjusz

Miejscowość: z katowni