REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
nie mam już forda :/ miałem kiedyś Bronkaf-150 napisał(a):Szukam urzytkownikow fordow amerykanskich z duzyni silnikami, jak F-150, explorer, expedition etc, sa tacy?
średni pomysł , zawsze brudna domarźnięta, i narażona na najgorsze traktowanie :/ na prawde lepiej sobie na pace zagospodarować trochę miejscaWezyrro napisał(a): ale można też kombinować z umieszczeniem zbiornika pod samochodem, jeżeli tylko jest dostatecznie dużo miejsca.
jeździłem troche po stanach i uwierz mi nawet 20 lat temuy mieliśmy lepsze drogi niż w USA no może nie pod względem autostrad (te są nudne i monotonne) ale drogi lokalne były i są w lepszym stanief-150 napisał(a):a to o wtrysk chodzi, teraz kumam. Dzieki za podpowiedzi, w takim razie sprawa wydaje sie prosta. Troche sie balem czy da sie zalozyc gaz do takiego auta jak pick up, a w polsce wiadomo - benzyna kosztuje (drugie tyle co w usa).
Ciekawe jak sobie poradze na polskich drogach, chodz podobno wiele sie poprawilo przez te ostatnie 10 lat. Moze kiedys sie spotkamy na jakims zlocie amerykanskich aut terenowych.
Pozdrawiam goraco i zycze Happy New Year 2010!
textor2 napisał(a):f-150
Jeśli chodzi o instalacje gazowe, to w Polsce sa podobno jedni z najlepszych gazowników w Europie. Moi gazownicy zakładali instalacje do wielu amerykańców w tym pick-upów również starszych z silnikiem chyba 7,8 (przyprowadził go Szwed, bo tam nikt nie chciał się podjąć tego kolosa) jak i HEMI.
Najogólniej różnica pomiędzy instalacją II gen., a sekwencją polega na sposobie podawania gazu. II gen podaje jednym mikserem na wszystkie cylindry, a sekwencja za pośrednictwem indywidualnych wtrysków. Przy większych i nowszych silnikach, a tym bardziej V-kach stosuje się tylko sekwencję. Przynajmniej żaden szanujący się gazownik niczego innego nie zaproponuje. We wszystkich pick-upach butle montowano na pace i to najczęściej o pojemności zbliżonej do 200 l. Średnica takiego zbiornika nie przekracza 50 cm.