Amic Energy dawniej Lukoil

12 Lip 2019, 23:30

Byłem dzisiaj na stacji która przeszła już rebranding i jest pod nową nazwą Amic Energy i powiem Wam, że naprawdę klasa.

Czysto, fajne dystrybutory tzn. pistolety do tankowania jakieś takie wygodniejsze. Sama stacja wygląda ciekawie i w środku mamy jakieś zapiekanki, kanapki ogólnie nie umywa się do poprzedniego Lukoila nawet bardziej mi przypadła do gustu niż Orlen.

Oby paliwo było dobre bo na Lukoila nie narzekałem, ale zobaczymy za jakiś czas.

Tak z ciekawości poszperałem i nie wiem czy wiecie że Amic Energy to Austryjacka firma no ale to nie koniec, najciekawsze jest to że z kapitałem zagranicznym z Rosji nie wiem czy to prawda ale takie informacje udało mi się znaleźć.

Trzeba jednak przyznać że zmiana pozytywna, zobaczymy jeszcze jak będzie z cenami i jakością :)

Jak macie jakieś ciekawe informacje o tej firmie to piszcie. Ciekaw jestem kto dostarcza im paliwo?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Lip 2019, 00:01

Stacja jak stacja. Dla większości liczy się cena paliwa i jego jakość. A czy stacja polska, rosyjska, czy też brytyjska jest też pewnie bez znaczenia dla ogółu ludzi.
aGradory

13 Lip 2019, 06:54

Gradory napisał(a):Ciekaw jestem kto dostarcza im paliwo?

Albo Orlen, albo Lotos :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lip 2019, 10:47

yeti65 napisał(a):Albo Orlen, albo Lotos
No właśnie dosyć ważna kwestia bo powiem Wam, że jak tankowałem poprzednio na Lukoil LPG to filtry po 10tkm były znośne, a ostatnio nie bardzo miałem wyjście i tankowałem na Orlenie i co? Po takim samym przebiegu taki syf że masakra ;/ a do tego gaz trochę droższy. Dlatego ciekaw jestem jak będzie teraz na tej Amic Energy bo mam do niej blisko. Pewnie kolejna wymiana filtrów pokarze.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...