REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
damiancyco11 napisał(a): musze wymienić amorki i chyba sprężyny bo seat tak siedzi
PhantomASA1 napisał(a):teraz już nie będę kupował nowych sprężyn
PhantomASA1 napisał(a):,wystarczy tylko podłożyć specjalne gumowe podkładki pod sprężyny,
damiancyco11 napisał(a):Czyli amorki mogę seata a sprężyny venta ??
PhantomASA1 napisał(a):Jeśli sprężyny będą pasować
pocieszny napisał(a):wymienia się na na nowe
-----Pocieszny,kto pisze,że amorki wpływają na wysokość zawieszenia?! Sprężyny wymienia się wtedy gdy są pęknięte.Ja wymieniłem 20 letnie sprężyny zupełnie niepotrzebnie,Lesjoforsy(czy jak im tam)siadły dość szybko,wystarczyło tylko dać podkładki,przednich już nie wymieniałem.Amorkom jeśli już są zużyte( ale jeszcze trzymają )też możesz zmienić charakterystykę tłumienia(utwardzić)jeśli pewnym zabiegiem zmienisz charakterystykę ich pracy.Ja tak robię i nie podcieram d...y szkłem.Auto dociążysz kilka razy i d...a mu siada,chyba ,że wozisz powietrze,wtedy sprężyny długo mogą zachować wysokość.pocieszny napisał(a):co wy pierdzielicie??
wysokość auta nie zależy w żadnym stopniu od amortyzatorów , tylko i wyłącznie od sprężyn, jak springi siadają to auto klapnie, wymienia się sprężyny i w zależności od potrzeb amortyzatory, podkładanie podkładek pod stare sprężyny to podcieranie dupy szkłem, wymienia się na na nowe a nei łąta podkładkami