Ibiza 6k-podnośnik el.szyby

20 Kwi 2011, 21:31

Witam! W mojej Ibizie zmuszony jestem wymienić cały mechanizm podnoszenia szyby. Nie wiem teraz czy pchać się w używkę czy zamiennik , które to mniejsze zło?
Znalazłem na Allegro zamiennik marki Algo(włoski) ,czy ktoś się już spotkał z produktami tej firmy i może coś o niej powiedzieć?
Kiedyś kupiłem włoski zamiennik pompy paliwa -bardzo dobrze się sprawowała ,a i opinie tu na forum były pozytywne! Czy w tym przypadku będzie podobnie? Z góry dziękuję!
Mogę podać linka z Allegro jakby co.
punkt
Nowicjusz

Miejscowość: z miasta

22 Kwi 2011, 19:12

Jeśli firma Algo leży na północy Włoch,to możesz kupować w ciemno,jednak musisz wiedzieć,że np.taki podnośnik do Mercedesa W210( na Allegro),firmy Febi-Bilstein ,kosztuje ok.200 zł.Ile kosztuje to Algo?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Kwi 2011, 23:36

Koszt tego podnośnika Algo to 247 zł(Allegro). Tylko ze używki(oryginały) wcale tańsze nie są!
Stąd mój problem co lepiej wybrać nowy zamiennik czy z demontażu? Wystarczy żeby bez problemu te 2 lata pociągnęło :wink:
punkt
Nowicjusz

23 Kwi 2011, 07:56

No wiesz,teraz już wiem,że podnośniki tej firmy na pierwszy montaż, stosuje VW-gen,Lamborghini,Ferrari,Fiat.Jak sądzisz więc,wytrzyma te dwa lata czy nie?! :grin: :wink: Mercedes nie wiem jakiej f-my stosuje teraz, ale kiedyś były problemy z podnośnikami w jego autach(Algo to na pewno nie było),jak widać ta firma to raczej Pionier w tej materii,śmiem twierdzić,że Febi-Bilstein musi się chować(specjalistą w tej dziedzinie nie jest).Zamykaj oczy i Algo kupuj :!: Wesołych Świąt.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Kwi 2011, 14:28

Dziękuję za pomoc! :smile:
Również Zdrowych i radosnych świąt życzę! :cool:

Chociaż jeszcze małe pytanko się znalazło ponieważ na stronie sprzedającego pojawił się nr. oryginału : 6K3837401B-H a u mnie w tym zdemontowanym nie ma tej literki B czy to istotne,będzie pasować?
Pozdrawiam
punkt
Nowicjusz

23 Kwi 2011, 17:41

Pytaj o to sprzedającego,zawsze ja tak robię kupując coś przez Allegro i jak dotąd ,się nie zawiodłem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy opłaca się kupować opony używane?
    Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...

23 Kwi 2011, 17:45

Wysłałem zapytanie sprzedającemu,ale najwidoczniej z racji świąt/wolnego jeszcze odp nie dostałem. :wink:
punkt
Nowicjusz