REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to jest niedopuszczalne ,jezdzenie w kraju o ruchu prawostronnym durnymi angolskimi wynalazkami wg ich glupawych regul, bo dla mnie to debilizm jak jeden kraj na caly kontynent jest taki kaleki i ma wszystko odwrotnie..
W Polsce jak pozawolą na jazde anglikami to zaraz 50% aut będzie miało kierę nie z tej strony co potrzeba i będzie jeden wielki dym
Kończysz prawko = nie umiesz jeździć, nie masz w ogóle praktyki i jeszcze chcesz sobie kupić auto z kierą po prawej? Bez przesady.. jak chcesz się zabijać to chociaż sam, daj szanse innym i nie wyjeżdżaj na drogę.
halsky11 napisał(a):BNA napisał(a):halsky11 napisał(a):to jest niedopuszczalne ,jezdzenie w kraju o ruchu prawostronnym durnymi angolskimi wynalazkami wg ich glupawych regul, bo dla mnie to debilizm jak jeden kraj na caly kontynent jest taki kaleki i ma wszystko odwrotnie...
mam nadzieje ze polska sie przeciwstawi kolejnemu szkodliwemu przepisowi unijnemu, takie samochody to zadna okazja, jezdzenie tutaj takimi samochodami wywola chaos komunikacyjny i fale wypadkow, jak ludzie zaczna te tanie dziwadla sprowadzac a potem sie okaze ze chcac nimi poszpanowac wyprzedzaja majac zerowa lub zaburzona ocene odleglosci ....
wyobrazcie sobie sytuacje ze taki ktos bedzie chcial wyprzedzic tira, jak zobaczy czy cos jedzie za tirem, lub czy cos nadjezdza z naprzeciwka?? bedzie na czuja wyprzedzal, czy od prawej po pasie awaryjnym??
opanujcie sie to jest tak glupie i nielogiczne ze az szkoda tego komentowac, ja uwazam ze kto jest w pelni wladzy umyslowej i niejest debilem nawet jesli zalegalizuje sie te samochody niebedzie ryzykowal zycia swojego i innych dla paru tysiecy mniej...
Drogi kolego ... narazie to Z Całym szacunkiem ale to Polska jest kaalekim krajem bo Anglicy nie emigruja do polski tylko polacy do angli....
dziwne że w całej europie mozna tylko w pl nie??? debilizm??? wątpie aby 70.000.000 milionowy kraj był zbiorem debili... a w tym zbiorze widniały jedne z najlepszych uczelni na świecie....
co do jazdy to wiekększa ostroznosc .. ewentualnie kamerka w lusterku i po sprawie i mamy pewne zadbane z dobrym zawieszeniem a nie po katowaniu na naszych samochód.. ni bity złozony z 3 innych jak w przypadku niemieckich(niektórych) zabronic powinni 25letnich żechów z przegladami za 0,5litra ABSOLWENTA a nie np. LEXUSA z 12poduszkami i najnowoczesniejszymi systemami bezpieczenstwa......
kwestia jazdy z taa strona to kwestia kazdego z osobna jeden sobie poradzi innemu bedzie to przezkadzac.....
temat załozylem bo chciałem usłyszec opinie osób takich jak koledzy nad toba a nie Rasistowskich pozdrawiam:) napisz ze jestes przeciw uzasadnij ale ne obrazaj ... bo Polsce do UK jeszcze wiele brakuje ..... DZIWNE ZE SINDBAD ORBIS i inne autokary jezdza z kierownica po lewej po angli i jakos nie mam wypadków??
z calym szacunkiem kolego, do anglii emigruja ci ktorzy sa za slabi na polskie realia lub brak im wylsztalcenia i pomyslu zeby tutaj walczyc, ida po najnizszej linii oporu a potem zarabiaja dobre pieniadze to fakt ale sa popychadlami do konca zycia, to nie kraj tylko ludzie moa byc kalekami
moja wypowiedz niemiala rasistowskiego tonu, irytuje mnie jedynie fakt ze ludzie na wyspach od wiekow lansuja kulture dziwactwa, moze to nie debilizm ale jakis chory trend ktory panuje tam od wiekow ze robia wszystko na opak w stosunku do ludzi z europy i tylko dlatego ze oni sa dziwakami to cala unia europejska ma wprowadzac u siebie ich dziwactwo, czyli samochody z kierownica po niewlasciwej stronie?
kolego to nie jest kwestia ostroznosci, ty chyba nigdy nie jechales takim samochodem, przy wyprzedzaniu samochodu ciezarowego masz ZEROWA widocznosc przeciwnego pasa, zadna kamerka ci nie pomoze, bo masz patrzec na droge a nie na ekran ,dlatego normalny kraj taki jak nasz przeciwstawia sie zagrozeniu jakim sa kierowcy w dziwnych samochodach
autokary maja bardzo wysoko polozony fotel kierowcyi duzo latwiej im wykonywac rozne manewry niewazne z ktorej strony maja kierownice,moze dlatego sie nie obawiaja jazdy w kraju gdzie wszystko jest odwrotnie
z calym szacunkiem kolego, do anglii emigruja ci ktorzy sa za slabi na polskie realia lub brak im wylsztalcenia i pomyslu zeby tutaj walczyc, ida po najnizszej linii oporu a potem zarabiaja dobre pieniadze to fakt ale sa popychadlami do konca zycia, to nie kraj tylko ludzie moa byc kalekami
karlone napisał(a):Już nie znęcajcie się nad kolegą BNA, jak to on be, bo opuścił nasz kraj. Chce kupić auto, i pyta, myślę że warto mu uzmysłowić późniejsze problemy może, to go przekona do powrotu do kraju, a nie wygłaszać jakieś tezy o debilach i ludziach pełnosprytnych.
Na marginesie dziwię się ludziom którzy za chlebem jadą do UK. Tak samo mogli by zrobić wyjeżdżając do innego miasta w Polsce, przecież tu też można zarobić, koszty życia są niższe, no i łatwiej spotkać się z rodziną i na święta przyjechać.
W zeszłym roku pierwszy raz byłem w UK. Tylko na parę dni służbowo, leciałem tanimi liniami, nie mogłem stamtąd wrócić, bo spadło 5 cm śniegu, lot odwołany, płacz i zgrzytanie zębów ludzi, w większości Polaków. Wyobrażam sobie jak to wygląda np na święta kiedy nie można wrócić, ja miałem dość po jednym razie. Pracuje z Brytyjczykami i każdy jeden mówi, że planują przenieść się jak tylko dzieci podrosną lub skończą szkołę. Francja, Hiszpania. Mówią, że za te same pieniądze mieli by piękny dom na południu, koszty życia 1/3 niższe i o wiele lepszą pogodęOto kraj mlekiem i miodem płynący.
Dobra dość OT. Nie polecam zwożenia tu "anglików", za dużo zachodu, problemy na drodze, problemy przy odsprzedaży, w Polsce też można kupić dobre i ładne auto. Zamiast rocznika 2007 kup sobie 2003, też pojeździsz i też będzie się prezentować. Nie wszystkie auta w Polsce to kotlety z Niemiec.
skoro jestes taki bogacz i odwiedzisz ojczyzne nowym leksusem z kiera po prawej stronie to badz bogacz i kozak i przeloz sobie kierownice tam gdzie powinna byc w kraju z normalnymi przepisami i zasadami ruchu drogowego...
co nie stac cie?
Możesz montować w samochodzie ekrany, kamery, radary i więcej elektroniki która tylko będzie rozpraszać uwagę, a i tak nigdy podczas wyprzedzania nie będzie to tak bezpieczne jak jazda samochodem z kierownicą po właściwej stronie. Będziesz chciał wyprzedzać, zaczniesz patrzeć na ekran, samochód przed tobą w tym czasie przyhamuje i wypadek gotowy. Co do zalegalizowania samochodów z kierownicą po prawej stronie mam nadzieje, że do tego nie dojdzie - nie dość, że tak jak pisał Kubuch w Polsce zaraz większość cwaniaczków kupi takie auto i co 4 samochód na drodze nie będzie przystosowany do ruchu prawostronnego, to jeszcze ludzie kupujący takie auta będą to głównie ludzie młodzi (do 25 lat), którzy jeszcze się uczą i nie mają dość środków by kupić normalne auto więc będą woleli kupić lepszego, młodszego anglika żeby zaszpanować przed znajomymi. "Samochód jest mi potrzeby tylko do dojazdów na uczelnię więc jakoś sobie dam radę". Niestety ale to właśnie ludzie w tym wieku mają najmniej wyobraźni i powodują najwięcej wypadków.kmtaxi napisał(a): Co do ostrożności, oraz widoczności to wszystko zależy od kierującego i wyposażenia..
skoro jestes taki bogacz i odwiedzisz ojczyzne nowym leksusem z kiera po prawej stronie to badz bogacz i kozak i przeloz sobie kierownice tam gdzie powinna byc w kraju z normalnymi przepisami i zasadami ruchu drogowego...
co nie stac cie?
bodziokardasz napisał(a):kolega BNA wcale nie określił siebie że jest kozakiem i bogaczem, a ty mu typowo po polsku
BNA napisał(a):a skoro smigasz starym kadetem i bedzie cie telepac jak ja przyjade audi salonówka lub lexusem ... i bede spokojnie ostroznie jezdził to juz nie moja wina.....
bodziokardasz napisał(a):Jeśli masz głowę i chęci to możesz awansować i mieć dobrą pracę nie trudniej niż w pl.
halsky11 napisał(a):BNA zyjesz w jakims swiecie bajek albo na sile chcesz udowodnic ze jest inaczej niz fakty pokazuja, ze wszystkich moich blizszych i dalszych znajomych niestety tylko niewyksztalceni ludzie bez ambicji pojechali tam "zarabiac" a niektore kobiety na utrzymanie obcokrajowcow , ci wyksztalceni "normalni" rzeklbym bo ambitni ludzie z planami na zycie zostali tutaj i wyszli na swoje a powoli rozwijaja sie coraz bardziej i potem przyjedzie taki jeden z drugim i pisza "hoćmy na piwo , bo mnie wkórwia ta polska żeczywistość" a jak im sie kasa skonczy i niema juz szpanowania ze w polsze moga wszystko to zaczynaja plakac jak tu zle i przy okazji dowiadujemy sie ze uciekli stamtad bo ludzie na ulicy krzyczeli i zaczepiali ich sloganami "go home polish" "fuck u polish" w wielkiej brytanii niewielu jest ludzi kulturalnych z wyzszym wyksztalceniem, polacy tam jadac rowniez obracaja sie w kregach plebsu ktory wykazuje duzy nacjonalizm i rasizm i inne zle cechy ludzi bez oglady
taka jest rzeczywistosc i ty albo jestes klamca albo jestes za mlody ze dostrzec ze predzej czy pozniej ta sielanke w ktorej zyjesz obroci sie przeciwko tobie