ANGLIK WAZNE

30 Lip 2010, 19:07

Dzien dobry jestem nowy na tym forum dopiero co zarejerstrowalem sie. Przepraszam jesli dalem temat nie tam gdzie trzeba ale nie wiedzialem gdzie go dac. Mianowicie temat walkowany od dawna ale w zadnych przezemnie przeczytanych postow nie ma czarno na bialym napisalengo czy mozna w polsce jezdzic anglikiem. Mam 23lata posiadam troche gotowki pracuje w polsce mam obywatelstwo polskie i nie wiem czy mozna jezdzic w polsce anglikiem, a sa one tak tanie ze kusza bardzo. wszystko wpisywalem w google o anglikach i nigdzie nie ma odpowiedzi czy mozna jezdzic. Slyszalem ze trzeba pracowac w angli lub miec firme w polsce itp kazdy daje swoje historie. Prosze o wypowiedzenie sie fachowca ile mozna jezdzic czy wogole moznaa jezdzic co trzeba miec itp itp. Wszystko na ten temat w pracu zdaniach prosze mi opisac jest to dla mnie bardzo wazne. Zznaczam chce kupic anglika I NIE ROBIC PRZEKLADKI. Chce jezdzic z kierownica po prawej stronie. Podobno mozna jezdzic 6mies takim autkiem. Prosze mi odpowiedziec to dla mnie wazne i mysle dla wielu polakow tez. Jesli auto bedzie mialo angielskie przeglad i oc to moge jezdzic 6 mies bez klopoto? Co mam mowic policjantowi jak zatrzyma mnie prosze o fachowe odpowiedziedzi. Jesli zwykly polak kupi anglika czy moze nim jezdzic?

[ Dodano: 30 Lipiec 2010, 21:08 ]
prosze o odp
poborcaa
Nowicjusz

Miejscowość: bytom

31 Lip 2010, 18:48

poborcaa napisał(a):Jesli zwykly polak kupi anglika czy moze nim jezdzic?

Myślę chociaz nie jestem pewny ze odpowiedz w tym temacie mozesz otrzymać na forum diagnostów "NORCOM"Prawdę mówiąc temat ten był wałkowany tam w kwestii przekładki i rejestracji takiego pojazdu i pod tym względem mnie to tylko interesowało ze względu na wykonywany zawód.Spróbuj,moze akurat... :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Sie 2010, 08:37

Zazwyczaj angielskim samochodem za granicą można jeździć swobodnie do okresu 3 miesięcy. Ale powtarzam - zazwyczaj. Wszystko zależy od konkretnego ubezpieczyciela i okresu przewidzianego w umowie. Dlatego najrozsądniej i najpewniej będzie po prostu zasięgnąć porady u ubezpieczyciela.
spec_ubezpiecz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...
    Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...