To zależy co zamierzasz kupić bo jak chcesz jakiś tani samochód to z za granicy sie nie opłaca bo wiecej wyjdzie ci na opłatach niż jak byś kupił u nas. Napisz konkretniej co zamierzasz kupić w jakiej cenie itp
Tzn ja myślałem kupić auto od jakiegoś handlarza, komisu.. które specjalizuje się w sprzedaży aut sprowadzanych z zagranicy... ale do czego zmierzam.. głównie chodzi mi o to, czy takie auta są w lepszym stanie jak krajowe..?
Spójrz sobie na stronę z zagranicznymi ogłoszeniami a później na sprowadzone odpowiedniki tych aut na allegro. Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego u nas te auta są znacznie tańsze niż w kraju z którego zostały sprowadzone. Jedyne samochody które za granicą można kupić tanio to te po wypadkach(nie łudź się, że za to, że samochód jest przerysowany lub po małej kolizji ktoś Ci go sprzeda za pół ceny) lub z dużymi przebiegami. Handlarze najczęściej kupują odpady z ubezpieczalni bądź auta poflotowe. Za granicą chyba nawet łatwiej będzie Ci znaleźć auto w dobrym stanie bo wiadomo, że drogi inne i ludzie częściej korzystają z ASO, tyle, że powiedzmy jeśli za krajowego Golfa zapłacisz 30tys. zł to za analogicznego z Niemiec po opłatach zapłacisz koło 40tys. zł.
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny! Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...
Nie, polecałbym poszukać aut krajowych od pierwszych właścicieli. Za ~30tys. zł można znaleźć takiego kompakta z pewną historią. Nie będą gorsze niż sprowadzane a będą tańsze.
Sam jeżdżę autem sprowadzonym z Niemiec Głównie dlatego, że w Polsce i tak były same sprowadzone i to przez handlarzy więc praktycznie same trupy a krajowych prawie w ogóle. Kosztował 4tys. zł więcej niż cena rynkowa ale jestem zadowolony, warto było dopłacić. Tyle, że ja miałem to szczęście, że mam w rodzinie kogoś kto zajmuje się sprowadzaniem aut od 20 lat i ma "wtyki".
jesli siedzisz i pracujesz np w niemczech to bez problemu znajdziesz jakas okazje ale musisz tam byc , tak dla przykladu ojciec pracuje w Szwabolandi i dorabia sobie do interesu wlasnie sprowadzajac auta, ale nie oplaca sie jechac po samochod za 500euro i przyjezdzac nim na kolach bo przyjazd i oplaty wyjda Cie drozej niz bys kupil w polsce
ale tak jak on od czasu do czasu wracajac na weekend do domu wsadzi na lawete 1 lub 2 tanie samochody to sie oplaca bo masz przebitke 100% i wiecej
dla przykladu 2 tygodnie temu trafila sie fiesta 2000 rocznik 3drzwiowa w silniku 1,3 benzynka w dosc przyzwoitym stanie z przebiegiem okolo 240tys za 450 euro , po wystawieniu na allegro poszla w 2 dni bo cena byla dosc dobra nawet jak na auto do rejestracji
czytalem kiedys ten artykuj i doskonale odzwierciedla prawde , zeby znalezc tam jakas okazje i wmiare dobry stan za dobre pieniadze trzeba tam mieszkac i sledzic gazetki ktore na kazdym kroku tam sie rozdaje , nie od dzis wiadomo ze internet klamie
ok Panowie, bardzo dziękuje wam za pomoc, postanowione auto kupie krajowe, najlepiej od 1 właściciela. Nie małe są te opłaty jeśli auto jest z zagranicy.. i też teraz doszedłem do wniosku.. czemu taki niemiec, włoch lub ktoś inny ma sprzedawać auto taniej niż w polsce..
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.