30 Sty 2012, 18:47
Witam,
wiem że było sporo podobnych tematów, nie mogłem jednak doszukać się odpowiedzi, która by mnie w pełni satysfakcjonowała, a to samochód dla rodziny, a to dla młodych gniewnych, ewentualnie nie ta kategoria.
Szukam jak wszyscy czegoś z jak najlepszym stosunkiem cena/jakość. Nie potrzebuję jakoś ogromnie dużo miejsca, raczej wszystkie kompakty zapewniają zadowalającą mnie ilość, potrzebuje za to auta 5 drzwiowego, wiadomo wygoda jak i zawsze to + w przypadku odsprzedaży. Chciałbym żeby autko było na benzynę albo gaz, spalanie dla benzyny fajnie byłoby mniej niż 8, gazu koło 10/11litrów.
Wiek też jest tutaj istotny, fajnie jak byłoby jak najnowsze, za minimum przyjmijmy rocznik 2003.
Co do wyposażenia to wspomaganie, centralny zamek i klimatyzacji czyli w sumie taki standard, bajery typu podgrzewane fotele nie są mi potrzebne.
Przeglądałem trochę ogłoszenia i mam takich kandydatów, proszę zweryfikujcie czy jest sens pchać się w któryś z tych samochodów i czy za te pieniądze to nie będą jakieś złomy:
- Honda Civic 2003/4
- Toyota Corolla 2003/4
- Ford Focus MK2 2005
- Citroen C4 2005
- Myślałem jeszcze o Astrze H ale za te pieniądze to chyba nierealne
Dalej mam jeszcze 2 typy ale to auta trochę większe; Mondeo lub Octavia z okolic 2003r, tutaj w przypadku Forda musiałby zostać zagazowany, w Octavii strasznie problematyczna gama silników, nie widzę tego auta w wersji poniżej 1.8 za bardzo, a takich jest mało.
No i to tyle, jeżeli oprócz tego jest coś godnego polecenia to chętnie rozważę, chętnie też zobaczyłbym jakieś konkretne przykłady.
Z góry dziękuje, pozdrawiam