Kompakt do 20.000zł

30 Sty 2012, 18:47

Witam,
wiem że było sporo podobnych tematów, nie mogłem jednak doszukać się odpowiedzi, która by mnie w pełni satysfakcjonowała, a to samochód dla rodziny, a to dla młodych gniewnych, ewentualnie nie ta kategoria.
Szukam jak wszyscy czegoś z jak najlepszym stosunkiem cena/jakość. Nie potrzebuję jakoś ogromnie dużo miejsca, raczej wszystkie kompakty zapewniają zadowalającą mnie ilość, potrzebuje za to auta 5 drzwiowego, wiadomo wygoda jak i zawsze to + w przypadku odsprzedaży. Chciałbym żeby autko było na benzynę albo gaz, spalanie dla benzyny fajnie byłoby mniej niż 8, gazu koło 10/11litrów.
Wiek też jest tutaj istotny, fajnie jak byłoby jak najnowsze, za minimum przyjmijmy rocznik 2003.
Co do wyposażenia to wspomaganie, centralny zamek i klimatyzacji czyli w sumie taki standard, bajery typu podgrzewane fotele nie są mi potrzebne.

Przeglądałem trochę ogłoszenia i mam takich kandydatów, proszę zweryfikujcie czy jest sens pchać się w któryś z tych samochodów i czy za te pieniądze to nie będą jakieś złomy:
- Honda Civic 2003/4
- Toyota Corolla 2003/4
- Ford Focus MK2 2005
- Citroen C4 2005
- Myślałem jeszcze o Astrze H ale za te pieniądze to chyba nierealne

Dalej mam jeszcze 2 typy ale to auta trochę większe; Mondeo lub Octavia z okolic 2003r, tutaj w przypadku Forda musiałby zostać zagazowany, w Octavii strasznie problematyczna gama silników, nie widzę tego auta w wersji poniżej 1.8 za bardzo, a takich jest mało.

No i to tyle, jeżeli oprócz tego jest coś godnego polecenia to chętnie rozważę, chętnie też zobaczyłbym jakieś konkretne przykłady.

Z góry dziękuje, pozdrawiam
TTruth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 1987

30 Sty 2012, 20:40

Jak sie uprzesz to znajdziesz astrę h w tej cenie z początku produkcji. A jak nie to może coś takiego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

30 Sty 2012, 21:04

Co do Astry to w rodzinie mam teraz F i H, to autko będzie jako 3, ewentualnie zastąpi wysłużoną już F. Mógłbym się zdecydować na jeszcze jedną Astre H bo jestem z niej bardzo zadowolony, w innym wypadku kolejnej Astry nie chcę.
TTruth
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 1987
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...