Ankieta - bardzo potrzebna pomoc

18 Gru 2010, 14:23

Witam serdecznie,

Piszę właśnie pracę mgr. na temat lokalnych środków transportu w ujęciu przemysłu spożywczego (metoda AHP i PROMETHEE - dla tych wiedzą o co chodzi).

W związku z tym byłbym ogromnie wdzięczny za przyznanie wag istotności dla poszczególnych wymienionych przeze mnie parametrów. Jak ważne wg. Was są poszczególne parametry auta dla lokalnego przewoźnika produktów spożywczych, bądź też samego przedsiębiorstwa które kupuje/dzierżawi auto dostawcze.

Potrzebuję dosyć sporej próbki dlatego też prosiłbym możliwie o jak najwięcej odpowiedzi. O co chodzi? Generalnie wymienię najważniejsze parametry wg. których potencjalny nabywca auta będzie je kupował. Chodzi mi o to byście przyporządkowali wagę (1-10). Co jest dla was istotne bardziej a co mniej?

1.6.1 Cena
1.6.2 Ładowność
1.6.3 Dostępność na rynku wtórnym/pierwotnym
1.6.4 Zużycie paliwa/gazu/ropy (wybór)
1.6.4 Zużycie paliwa/gazu/ropy (miasto)
1.6.5 Zużycie paliwa/gazu/ropy (autostrada/trasa szybkiego ruchu)
1.6.6 Prędkość maksymalna
1.6.7 Liczba pasażerów
1.6.8 Dostępność na rynku
1.6.9 Amortyzacja

Przykładowo czy właściciel sklepu spożywczego kupując auto zwaraca uwagę na cenę? Jeśli tak 7-10, jeśli jednak patrzy na coś innego - odpowiednio mniej. Poniżej podaję przykładowe wartości, które wg. mnie są istotne mniej lub bardziej.

Tak jak napisałem - potrzebuję sporej próbki, by możliwie najodpowiedniej wybrać te, na które przewoźnicy zwrócą największą uwagę:

1.6.1 Cena - 9
1.6.2 Ładowność - 10
1.6.3 Dostępność na rynku wtórnym/pierwotnym - 4
1.6.4 Zużycie paliwa/gazu/ropy (wybór) - 9
1.6.4 Zużycie paliwa/gazu/ropy (miasto) - 7
1.6.5 Zużycie paliwa/gazu/ropy (autostrada/trasa szybkiego ruchu) - 3
1.6.6 Prędkość maksymalna - 2
1.6.7 Liczba pasażerów - 4
1.6.8 Dostępność na rynku - 5
1.6.9 Amortyzacja - 6

PS. Mile wskazane jakiekolwiek uwagi. Może wiecie czy gdzieś tego typu ankiety były przeprowadzane? Dodatkowo gdybyście mieli uwagi do moich kryteriów - nie wahajcie się pisać.

Piszcie, pytajcie, z góry serdecznie dziękuje za pomoc.

[ Dodano: 18 Grudzień 2010, 14:43 ]
[link wygasł]

Tutaj macie to samo tylko, w dużo prostszej formie. :)
Golic
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wyczyścić odbłyśniki i przednie lampy od środka?
    Przygotowałem dla Was instrukcję według której można samemu wyczyścić przednie lampy i halogeny wewnątrz razem z odbłyśnikami. Nie jest to trudne zadanie trzeba jednak uważać żeby nie uszkodzić lampy podczas rozbierania, ...