TFSI napisał(a):mateo199214 masz racje zejdz na ziemie bo według szybkiego nie dostaniesz więcej jak 1500zł
Autor tematu wyraźnie napisał konkrety a nie ogóły prawda????
Więc ja odradzam astrę 1,4 8V którą używałem a teraz używa mój kolega... a Ty specjalisto przejdź do konkretów napisz chociaż jaką astrę polecasz ile nią jeździłeś, co o niej wiesz a nie lejesz wodę żeby lać...
Ja napisałem konkrety auto nie hamuje bo ma tarcze hamulcowe jak w Fiacie 125p i do tego nie wentylowane rozmiar 235mm!!!, nie skręca bo zawieszenie jest na to nie pozwala, nie przyśpiesza bo ma jednopunktowy wtrysk czyli czasy poloneza gli, rozrząd OHC !!!, + smaczki o których pisałem wcześniej.
Ja sprzedawałem astre i za 2,5k przez 2m-ce nie miał ani jednego telefonu... no ale wszyscy rozchwytują te auta.
![Szczęśliwy :D]()
I najgorsze jest to w tych samochodach że ich właścicele myślą że chcąc jeździć wygodniej i szybciej trzeba wydać furę kasy i nie moze to być auto stare a wcale tak nie jest bo są wybrane auta z końca lat 90ych które jadą podobnie jak nowe i się nie psują.
Dokładnie jak z golfem4 1,4 po którym jak ktoś usłysz że ma kupić auto 2,0 to załamie ręce a wiadomo jak jest z 1,4 golfem4.
![OK :ok:]()
TFSI napisał(a):Astra sie psuje haha dobre nie uśmiałem sie tak nigdy.. to dlaczego tyle ich jeżdzi na starych czarnych tablicach? Przecież sie psują i nikt mądry nie jeżdził by nią tyle lat..
Tak się śmiałeś z mojego toku rozumowania że jeżeli pcham kase w coś za co nie można później odzyskać nawet części kasy to robi się tak:::
mateo199214 napisał(a):Koniu to ja już chyba ją sobie jednak zostawie,skorzystam na instalacji gazowej jeżdżąc nią 4-5 lat tak mniej więcej.
Bo do innego samochodu musiałbym dołożyć około 6-7 tys nie licząc "pakietu startowego"
I to jest często realny powód dla którego nie opłaca sie sprzedawać starego samochodu...
Koniu napisał(a):Ja miałem Astre dłużej i jakoś nie odczułem ani dużego spalania ani tej Twojej taniości...
![Rolling Eyes :roll:]()
Do dziś blacha się trzyma w oryginale, auto 95r, zresztą pisałem wiele razy na forum
I mogę się zgodzić z Tobą ale ja pisze o wersji 1,4 czyli mega gołej, nie mającej nic. A porównuje jazdę tym samochodem do innych aut o podobnej wartości i jest mega różnica w tym co jest najważniejsze czyli prowadzenie, hamowanie i przyśpieszanie.