(Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł?

Mając 5tyś na auto z gazem rozglądałbym się za...

Audi 80 B4
4
16%
BMW 3 E36
4
16%
Daewoo Lanosem
7
28%
Fiatem Bravo/Brava/Marea
1
4%
Hondą Civic VI
1
4%
Mazdą 323F BA
0
Brak głosów
Oplem Astrą F
2
8%
Oplem Vectrą B
4
16%
Peugeotem 406
2
8%
Renaultem Laguną 1
0
Brak głosów
Razem głosów : 25

24 Lip 2014, 20:05

Miałem 2 poduchy, szyberdach, el.szyby, el.lusterka, c.zamek, wspomaganie, obrotomierz, radio, kieszeń na narty w bagażniku, halogeny. Do tego malowane zderzaki i lusterka.
Coś w ten deseń
[link wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lip 2014, 20:10

mateo199214 masz racje zejdz na ziemie bo według szybkiego nie dostaniesz więcej jak 1500zł :lol:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

24 Lip 2014, 20:19

TFSI tyle to ja dopiero co dałem za instalacje gazową:)
A tak na poważnie ile mógłbym wyciągnąć za taką astrę z podstawową wersją rocznik 2000 dobrze utrzymana?
Kon to rewelacyjna astra nic by mi więcej nie było trzeba :)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1993

24 Lip 2014, 20:25

Silnik był 1.6 8v 75KM :wink:
Ja bym na Twoim miejscu wystawił za 3900 :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lip 2014, 20:28

A co powiecie o takich Nissanach? Blacha może być słaba ale za to silnik 130km a nie 90 (Lanos), 60 (Astra) w dodatku łańcuch rozrządu.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Albo słabsza wersja:

diesel997
Nowicjusz

Auto: diesel

24 Lip 2014, 21:20

Daruj sobie taką markę jak nissan a już wogule primere 96-97 za ponad 5 tyś to jest najmniej chodliwe auto jakie znam jak to sprzedaż za 4000 zł to masz szczęście nawet jak będzie w bardzo dobrym stanie.Samochód sam w sobie jest ok ale nie byłbym podjarany łańcuszkiem rozrządu wbrew pozorom znam kilka przypadków że się zerwał przebieg robi swoje a on nie jest wieczny. Według mojej opinii nissan jest najmniej japoński z Japończyków nie dość że bardzo lubi gnić to jeszcze nie grzeszy wytrzymałością.Za 5 tyś złotych możesz kupić naprawdę ładną hondę accord nawet z 2.0 pod maską która jak jest w przyzwoitym stanie łatwo sprzedać .
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

24 Lip 2014, 22:10

Koniu napisał(a):Ja bym na Twoim miejscu wystawił za 3900

Koniu to ja już chyba ją sobie jednak zostawie,skorzystam na instalacji gazowej jeżdżąc nią 4-5 lat tak mniej więcej.
Bo do innego samochodu musiałbym dołożyć około 6-7 tys nie licząc "pakietu startowego" .
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lip 2014, 22:50

TFSI napisał(a):mateo199214 masz racje zejdz na ziemie bo według szybkiego nie dostaniesz więcej jak 1500zł

Autor tematu wyraźnie napisał konkrety a nie ogóły prawda????

Więc ja odradzam astrę 1,4 8V którą używałem a teraz używa mój kolega... a Ty specjalisto przejdź do konkretów napisz chociaż jaką astrę polecasz ile nią jeździłeś, co o niej wiesz a nie lejesz wodę żeby lać...

Ja napisałem konkrety auto nie hamuje bo ma tarcze hamulcowe jak w Fiacie 125p i do tego nie wentylowane rozmiar 235mm!!!, nie skręca bo zawieszenie jest na to nie pozwala, nie przyśpiesza bo ma jednopunktowy wtrysk czyli czasy poloneza gli, rozrząd OHC !!!, + smaczki o których pisałem wcześniej.

Ja sprzedawałem astre i za 2,5k przez 2m-ce nie miał ani jednego telefonu... no ale wszyscy rozchwytują te auta. :D
I najgorsze jest to w tych samochodach że ich właścicele myślą że chcąc jeździć wygodniej i szybciej trzeba wydać furę kasy i nie moze to być auto stare a wcale tak nie jest bo są wybrane auta z końca lat 90ych które jadą podobnie jak nowe i się nie psują.
Dokładnie jak z golfem4 1,4 po którym jak ktoś usłysz że ma kupić auto 2,0 to załamie ręce a wiadomo jak jest z 1,4 golfem4. :ok:

TFSI napisał(a):Astra sie psuje haha dobre nie uśmiałem sie tak nigdy.. to dlaczego tyle ich jeżdzi na starych czarnych tablicach? Przecież sie psują i nikt mądry nie jeżdził by nią tyle lat..

Tak się śmiałeś z mojego toku rozumowania że jeżeli pcham kase w coś za co nie można później odzyskać nawet części kasy to robi się tak:::
mateo199214 napisał(a):Koniu to ja już chyba ją sobie jednak zostawie,skorzystam na instalacji gazowej jeżdżąc nią 4-5 lat tak mniej więcej.
Bo do innego samochodu musiałbym dołożyć około 6-7 tys nie licząc "pakietu startowego"

I to jest często realny powód dla którego nie opłaca sie sprzedawać starego samochodu...

Koniu napisał(a):Ja miałem Astre dłużej i jakoś nie odczułem ani dużego spalania ani tej Twojej taniości... :roll:
Do dziś blacha się trzyma w oryginale, auto 95r, zresztą pisałem wiele razy na forum

I mogę się zgodzić z Tobą ale ja pisze o wersji 1,4 czyli mega gołej, nie mającej nic. A porównuje jazdę tym samochodem do innych aut o podobnej wartości i jest mega różnica w tym co jest najważniejsze czyli prowadzenie, hamowanie i przyśpieszanie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

24 Lip 2014, 22:55

Mateo
Możesz coś w niej pomodzić, lepiej wygląda z tylnym panelem (foto niżej). dołóż el.szyby tylko tak żeby wyglądały jak oryginalne, pomaluj zderzaki (auto bardzo nabiera wyglądu), zamontuj halogeny i c. zamek. :ok: Już auto będzie duzo lepsze :ok:
[link wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lip 2014, 23:19

Centralny zamek mam fabryczny:)
Ona ładnie wygląda,niech zostanie w oryginale :)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Lip 2014, 08:42

Jak masz pewniaka to zostaw i jeżdzij dalej :ok:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

25 Lip 2014, 09:09

Teraz auto jest ciężko sprzedać więc Twoja Astra szybki nie jest wyjątkiem,nawet forumowy kolega handlarz krikus sam to stwierdził że ciężko mu sie sprzedają auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2014, 10:01

Ja bym szukał z wymienionych w ankiecie: Vectra, Laguna, Pug 406.
Segment D i jeśli są dobrze utrzymane, to spokojnie można komfortowo udać się w dalszą trasę.
Byle LPG śmiga na prostych silnikach 8V. Chociaż myślę, że warto jednak wybrać coś mocniejszego i dać odrobinę lepszą instalację.
Inna sprawa, że nie wiem, czy za 5000zł dostanie się te samochody w idealnej formie (jak na swój wiek oczywiście). Trzeba dołożyć ze 2-3 tysie i można przebierać w stanach "kolekcjonerskich" z końca produkcji.
Oktan
Początkujący

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Laguna '96 -> Peugeot 407
Silnik: 2.2 160KM
Rok produkcji: 2005

25 Lip 2014, 13:43

Mateo
Tu dla potwierdzenia, Astra z salonu PL, z lepszym silnikiem i wyposażeniem poszła za ~4k.

Więc raczej więcej jak 3.5k a nią nie weźmiesz :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

25 Lip 2014, 16:22

Koniu ta ostatnia poszła tylko dla tego że była z gazem a ile opuścił właściciel tego nikt nie wie . .Sąsiad sprzedawał astrę f 1.6 w sedanie najmniej chodliwa wersja nawet w gazie 97 rok to dopiero ludzie zaczęli dzwonić jak cenę obniżył do 3 tyś a i tak targowali się ostro z ceną ostatecznie puścił za 2600.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5