REKLAMA
Witam,
Planuje zakup samochodu (klasa średnia, od biedy kompakt) do 30 tysięcy złotych. Gdzie nie czytam, że za tą kwotę można już wybierać w wielu modelach... no własnie, ale który samochód jest wart. Zależy mi na aucie w silnikiem benzynowym dobrze tolerującym zagazowanie, przynajmniej 140 km mocy, mało awaryjnym, dobrze zabezpieczonym przed korozją (zamierzam tym autem jezdzić okolo 6 lat).
Co byście polecili? Co się najczęsciej psuje w polecanym modelu? jakie są koszty naprawy w stosunku do innych auto?
w szczegolnoscie zależy mi na propozycjach osób, które dłuższy czas jeżdża proponowanym modelem.
Na ta chwile nasuwają mi się propozycje:
1. Honda Accord VII (2.0 150 km, 2005-2006) - samochod przestronny, malo awaryjny, świetny silnik ...., ale chyba słabo zabezpieczony przed korozją,
2. Volvo S40/V50 (2.4i 140km lub 170km, po 2005) - dobrze zabezpieczenie przed korozją, tanie zawieszenie (takie jak ford/mazdy3), niestety mało miejsca w bagażniku (sedan 404litry), podoba mi sie rowniez design,
3. Volvo S60 (2.4i 140km lub 170km, po 2005) - wiekszy bagaznik niz w volvo s40. Nie mam pojecia jak z awaryjnościa i kosztami, dobre zabezpieczenie przed korozją, trochę leciwy już design.
4. BMW E90 (320i 150km, od 2005) - przy tym modelu nasuwa się pytanie: czy za 30tys kupię coś sensownego? co najczesciej sie psuje w tym bmw? jakie sa koszty w porownaniu z Accordem?
Będę wdzięczny za informacje