(Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł?

Mając 5tyś na auto z gazem rozglądałbym się za...

Audi 80 B4
4
16%
BMW 3 E36
4
16%
Daewoo Lanosem
7
28%
Fiatem Bravo/Brava/Marea
1
4%
Hondą Civic VI
1
4%
Mazdą 323F BA
0
Brak głosów
Oplem Astrą F
2
8%
Oplem Vectrą B
4
16%
Peugeotem 406
2
8%
Renaultem Laguną 1
0
Brak głosów
Razem głosów : 25

22 Lip 2014, 19:58

Tak jak widać, zakładam ankietę - zachęcam do głosowania.
Potem można temat podpiąć tak aby nie było bałaganu.
Jeden użytkownik ma do wyboru dwie opcje.
Macie 5 tyś na samo auto, bez zrobienia pakietu startowego i OC.

Fajne by było jakbyście w postach podawali też z jakim silnikiem wybieracie auto.
Tak, aby ktoś kto potem będzie korzystał z ankiety nie szukał Fiata Bravo z motorem 1.4.
Możecie też napisać dlaczego akurat to auto, np. Bravo - bo jest ocynkowane.
Powód: "Bo na taki leci moja kochanka" nie jest brany pod uwagę.
Pamiętajcie o tolerowaniu instalacji gazowej przez silnik, cenach części zamiennych i zabezpieczeniu antykorozyjnym.
Proszę o rozsądne głosowanie, ponieważ nie ma możliwości zmiany głosów.

:piwo:
diesel997
Nowicjusz

Auto: diesel

22 Lip 2014, 20:31

Audi 80 - z sentymentu, bo kiedyś był to przyjemny i trwały samochód w ocynku, którym całkiem wygodnie można było podróżować, ale czas zrobił swoje i teraz to zajeżdzone próchna. Owszem teoretycznie zdarzy się jeszcze niby "cukierek", ale szukaj takiego ze świecą - marzenie ściętej głowy :)

Lanos - z rosządku (czytaj ekonomia), chociaż spalanie spore, ale za to części i naprawy w dobrych kosztach.

Peugeot 406 - Ocynk, czyli nie żre ruda, jak dla mnie jest to ogromny plus tego autka. Mają opinię niezawodnych - chociaż miał bym poważne zastrzeżenia co do tej teorii, np. nagminnie psująca się/wariująca elektronika. Dodatkowo samochód w miarę wygodny, a na pewno już przyjemny w prowadzeniu.
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Piechotowóz.
Silnik: Dwa buty.
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Lip 2014, 20:36

Daweoo Lanos będzie najlepszy.
BK1928
Zaawansowany

Prawo jazdy: 06 06 2014
Auto: Mercedes-Benz Klasy E W212
Silnik: E200 CDI 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2010

22 Lip 2014, 21:12

BK1928 napisał(a):Daweoo Lanos będzie najlepszy.

Szkoda tylko, że tak trzeszczy, nie każdy da radę poruszać się w takich warunkach :/
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Piechotowóz.
Silnik: Dwa buty.
Typ: Inny

22 Lip 2014, 21:20

Ja wybrałbym Daewoo Lanosa gdyż jego silniki są dobre do gazu, części do niego są dość tanie i łatwo dostępne, koszty napraw też są dość niskie. Po resztą lanos miał niezłe zabezpieczenie antykorozyjne więc jest duża szansa trafić na nie zardzewiały egzemplarz. Za 5000 zł można kupić egzemplarz w dobrym stanie i z niezłym wyposażeniem.
Drugim moim wyborem jest peugeot 406 gdyż jest jednym z lepszych samochodów dostępnych w tym budżecie i do tego słynie ze swej ogólnej niezawodności. Silniki również świetnie nadają się do gazu.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

22 Lip 2014, 21:49

Ciekawe sugestie z tym lanosem ponieważ ostatnio były wypowiedzi na tym forum właścicela lanosa i podawał jako przykład cenę tylnych amortyzatorów która była taka sama jak np: do corollki e11 (która przejeździ 10 lanosów) do tego doliczymy spalanie jak smok, tandetne wnętrze i pozim bezpieczeństwa na miernym poziomie ... :no: to obraz wartości lanosa mocno dołuje i z pseudo taniości może się zrobić drogawo. Sczególnie jak podliczymy ile wydamy na paliwko po kilku latach jazdy.

Tak mam wrażenie że mity biorą górę dokładnie tak samo jak w przypadku taniości tdi :ok:

Astra F następny wynalazek z otoczką mitów o taniości serwisu...

Prawda jest taka że to autko rdzewieje na potęge, technologiczny folklor lat 80ych, nie prowadzi się, nie hamuje bo nie ma czym a jak dołozymy takie wynalazki jak pompa wody z puszki od coli, tarcze hamulcowe rodem z fiata 125p (to jest dopiero skansen), termostat pod rozrządem, poduszki amorów z papieru...to kłania się obraz czegos za co musimy zapłacic i w dodatku serwisować więc albo kupimy asterkę za 2k albo lepiej odpuścić temat.
Co do rdzy to jak moja astra postała 2m-ce to nie mogła ruszyć z miejsca oczywiście alternator się spalił bo zardzewiał...
Jest to jedyne auto z którego wylało mi się paliwo podczas tankowania przez rdzę.

Pewnie pojawią sie głosy że był to trup no właśnie w tym sęk że auto było bezwypadkowe i 1997r z pełna historią...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Lip 2014, 21:55

A może zamiast benzyny z gazem jakiś trwały prosty dieselek? Tak się składa, że mam na zbyciu ładnego roverka w dieslu z dobrym wyposażeniem:
(Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł? (Ankieta) Jakiego auta z gazem szukałbyś za 5 tyś zł?
darmowe zdjęcia allegro

Sprzedaje ponieważ mam już inny samochód, ten miał być zastępczy na jakiś czas i znakomicie spełnił swoją funkcję. Dziś zrobiłem nowy przegląd, nie było się do czego doczepić.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

22 Lip 2014, 22:23

szybki napisał(a):Pewnie pojawią sie głosy że był to trup no właśnie w tym sęk że auto było bezwypadkowe i 1997r z pełna historią...
Zapytam tak Astra Classic czy niemiecka?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Lip 2014, 22:33

Koniu napisał(a):Zapytam tak Astra Classic czy niemiecka?

Nie wiem która jest niemiecka :) ... ale moja kupiona była w PL w aso sedan...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Lip 2014, 22:46

No to Classic czyli te z polski które były gorsze :ok: Moja niemka jeździ dalej bez rdzy i awarii przez które nie możnaby jechać. Rocznik 95
Koniu
Forumowicz VIP

22 Lip 2014, 23:18

Clasic czyli sedan gniły na potęgę... Sam miałem astre bez rdzy tak, że nie wszystkie rdzewieją.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

22 Lip 2014, 23:30

Kirin Classic nie oznacza sedan, oznacza polską Astre, zobacz nieraz na kombi też pisze classic.
A ja miałem właśnie sedana i 100% bez rdzy, oryginał :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

23 Lip 2014, 09:41

Classic to te produkowane od 98 roku kiedy to weszła Astra G a F była produkowana w PL na biedniejsze rynki.
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Lip 2014, 10:15

Tutaj wybór jest prosty bo do kwoty 5 tyś zł jako samochód z lpg spokojnie wystarczy Lanos,który będzie ekonomiczny jak i mało awaryjny,a części są bardzo tanie. To wg mnie najlepsza opcja.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS

23 Lip 2014, 13:57

co powiecie o tych konkretnych egzemplarzach na szybko?
prosze o ocene pomozcie
[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]
16milosz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2010
Auto: nic