Antena Freelander Td4 2006

30 Lis 2010, 13:26

Przed wjazdem do myjni chciałem przygiąć antenę do dachu i niestety pękła przy samym mocowaniu. Byłem w salonie car audio i tam mi powiedzieli, że muszę kupić oryginalną stopkę do anteny i oni mi to zamontują. Czy ktoś ma pojęcie gdzie takie coś mogę kupić i ile to może kosztować?

Pozdrawiam
Tread
Treadstone73
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Lis 2010, 17:46

... przy samym mocowaniu, czyli gdzie ? są dwie możliwości na gwincie pręta anteny lub przegubowe przejście plastikowej podstawy anteny.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

01 Gru 2010, 09:09

poszukaj na allegro kto sprzedaje czesci do Ferdków , na pewno anteny tez sie znajda .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

01 Gru 2010, 16:54

Witam
Jak kolega "kostass" napisał poszukaj sobie antenki na allegro a wymiana jest bardzo prosta, wystarczy zdemontować światło kabinowe , odkręcić jedną nakrętkę i antena zdemontowana
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Rok produkcji: 1999

01 Gru 2010, 20:34

friluś1 napisał(a):... przy samym mocowaniu, czyli gdzie ? są dwie możliwości na gwincie pręta anteny lub przegubowe przejście plastikowej podstawy anteny.
pozdr
az td4

Ułamana na gwincie pręta anteny. Podstawka jest cała, natomiast chłopaki od car audio powiedzieli, że nie nawiercą tego pręta bo za twardy.

Na allegro niestety nie ma ani anten ani podstawek... Będę szukał dalej.
Treadstone73
Nowicjusz

01 Gru 2010, 20:48

Nie szukaj samych anten tylko pisz lub dzwoń :roll: do ludzi co mają samochody na części
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

III runda NIGHT POWER 2013 GP w Łomży / relacja
    Kolejna impreza z cyklu NIGHT POWER 2013 Grand Prix za nami. Nawet deszcz nie zniechęcił fanów wysokooktanowej adrenaliny. Kiedy tylko ulica wyschła pierwsze auta stanęły na linii startu. 10 sierpnia na ulicy Spokojnej ...

01 Gru 2010, 21:53

miałem to samo, spokojnie nawierć otwór w pozostałej części śruby, a następnie usuń ją wykrętakiem 3 mm (takie stożkowe z lewym gwintem) jeśli chcesz się bawić to pręt anteny musisz zaopatrzyć w kawałek śruby, łatwiej jednak skorzystać z gotowca
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Typ: SUV
Rok produkcji: 2005

02 Gru 2010, 09:40

friluś1 napisał(a):miałem to samo, spokojnie nawierć otwór w pozostałej części śruby, a następnie usuń ją wykrętakiem 3 mm (takie stożkowe z lewym gwintem) jeśli chcesz się bawić to pręt anteny musisz zaopatrzyć w kawałek śruby, łatwiej jednak skorzystać z gotowca
pozdr
az td4

Dzięki, spróbuję zrobić jak radzisz. Niech się tylko pogoda trochę uspokoi :)
Treadstone73
Nowicjusz

02 Gru 2010, 14:48

LANDEK99 napisał(a):Nie szukaj samych anten tylko pisz lub dzwoń :roll: do ludzi co mają samochody na części

Dokładnie ... zadzwon do chłopakow do Gniezna oni mieli antenę , sa na allegro . Nawet miałem od nich kupic ale kupiłem uniwersalan i tez gra muzyka .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź