Przewód Hamulcowy frelek 2.0 TDI

30 Lis 2010, 17:04

Witam wzystkich serdecznie :) sprowadzam autka z Angli przedewzystkim same Roverki i troszke mi ich przez dłonie przeszło ale szczegolnie spodobał mi sie jeden którego postanowiłem zostawic dla siebie ale jakby to było gdyby nie jakis problem prawdopodbnie mam uzkodzony przewód hamulcowy i nie mam mozliwosci wjazdu na kanał gdyz mam remoncik takze pytanie :) czy landroverki maja miedziany przewod hamulcowy czy jakis inny bo zamowił bym ale nie wiem jaki a mechanik nie ma czasu bo eh zmiania cale dnie opony na zimowe.... dziekuje z gory
skls89
Nowicjusz

Miejscowość: Włoszczowa

01 Gru 2010, 16:34

Witam
Oryginalny przewód jest stalowy co nie przeszkadza w zamianie na miedziany
Widziałem przerabiane landki które miały przedłużane przewody hamulcowe miedzianką
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chiny włączają hybrydy do programu elektromobilności
    Chiński rząd ogłosił, że uwzględni samochody hybrydowe w programie wspierania elektromobilności jako kolejną kategorię niskoemisyjnych aut. Nowe przepisy, które wejdą w życie w styczniu 2021 roku, mają na celu zwiększenie ...
    Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...