Antypollution fault Peudeot 307

20 Gru 2008, 21:26

Witam.
Mam taki problem: w czasie jazdy(niestety za granicą) pojawił mi sie na komp. taki komunikat: antypollution fault i auto zgasło.
Nie mogłem już odpalić.Auto scholowałem pod dom.
Brałem pod uwagę taką opcje że mogło mi braknąć paliwa ponieważ podczas trasy za granicę, a dokładnie po dotarciu na miejsce stwierdziłem że coś dużo auto mi spaliło(wskazówka pokazywała rezerwe) jednak po chwili stan zmienił się na 1/2 zbiornika i jeździłem tak dalej aż do feralnego momentu.
Zatankowałem 25 litrów,odpowietrzyłem,jednak dalej nie chce zapalić,co gorsza po zatankowaniu poziom paliwa wynosił ok. 1/2 zbiornika,po kilku próbach zapalenia auta zmienił się ponownie na rezerwe.
Był u mnie jeden koleś z kompem jednak znalazł tylko tyle że brakło paliwa ,a teraz jest aktywny Economy Active Mode.
Auto to Peugeot 307 2.0 HDI
Proszę o pomoc osoby będące w temacie.
Grzegorzcz
Nowicjusz

• 20 Gru 2008, 23:25

Komunikat Antypollution Fault oznacza zaświecenie się lampki kontrolnej silnika i elektroniki.Następstwem tego jest Economy Active Mode,czyli włączył się tryb oszczędzania energii,któryjest włączany przez moduł BSI,czyli elektronikę skrzynki bezpieczników.Musisz pojechać do ASO lub warsztatu,który ma urządzenie DIAG2000.
    Sprawdz jeszcze akumulator i jego ładowanie.Zmierz również pobór prądu z akumulatora na wyłączonym silniku.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna podróż Twojego psa
      Przez wielu kierowców pies traktowany jest jako pełnoprawny członek rodziny i tak też traktuje go ŠKODA: czeski producent posiada kompleksową ofertę akcesoriów, dbających o bezpieczeństwo czworonożnych ...