Antyradar

21 Mar 2008, 00:39

w naszym pięknym kraju UŻYWANIE antyradaru jest zabronione (ale nie jest zakazane taki antyradar mieć w samochodzie)
więc jak taki pies jak wywęszy antyradar że jest on w naszym samochodzie to na jakiej podstawie może nam udowodnić że używaliśmy tego sprzętu??
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

21 Mar 2008, 11:13

jeśli jest włączony...
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

21 Mar 2008, 12:02

no nawet jeśli jest wyłączony
to napewno coś do powiedzenia by misiek miał

miał ktos podobną sytuacje ?
pisać koledzy pisać :D
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 12:07

nie znam się na prawie trzeba by w kodeks zerknąć jak to wygląda z rewizją samochodu...bo generalnie on może być włączony do zasilania ale np w schowku.Pytanie czy Policjant ma prawo kazać otworzyc Ci schowek.
michalmanu
Zaawansowany

21 Mar 2008, 12:23

no ciekawe
skoro może kazać otworzyć bagażnik
no ale antyradaru nie trzyma sie w schowku tylko na podszybiu

a tak wogóle chodzi o to żeby kierowca zwolnił wieć jak antyradar zacznie pikać to zwolni
więc dlaczego u nas to zabronione a w innych krajach nie??
bo chodzi o zdzieranie kasy z kierowców ?
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Mar 2008, 12:31

Art 66 ust. 4 pkt 4 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20 czerwca 1997r: " Zabrania się wyposażania pojazdu w urządzenia informujące o działaniu sprzętu kontrolno-pomiarowego używanego przez organy kontroli ruchu drogowego lub działanie to zakłócające albo przewożenia w pojeździe takiego urządzenia w stanie wskazującym na gotowość jego użycia”

więc można mieć wyłączony antyradar w pojeździe
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux 1968 rok
    Projektanci pierwszego Hiluxa raczej nie byli świadomi, że to właśnie ta nazwa stanie się synonimem niezawodności. Hilux jest znany z tego, że nie sprawi zawodu w najtrudniejszych warunkach terenowych na świecie. W 2003 roku ...

22 Mar 2008, 18:42

Tak ale gotowy oznacza podłączony czyli nie koniecznie włączony. jeśli masz w pudełku to wtedy nie Masz problemów.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Mar 2008, 00:19

Antyradar nie antyradar nie ważne. Obecnie coraz większa ilość policjantów testuje nowe maszynki. Laserowe radary Ultralyte lti 20-20" , które są w stanie "ściągnąć" nas z kilometra..jest on nie wykrywalny dla antyradarów, oraz potrafi zmierzyć prędkość kilku samochodom w kolumnie.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

25 Mar 2008, 00:21

Bryann napisał(a):Antyradar nie antyradar nie ważne. Obecnie coraz większa ilość policjantów testuje nowe maszynki. Laserowe radary Ultralyte lti 20-20" , które są w stanie "ściągnąć" nas z kilometra..jest on nie wykrywalny dla antyradarów, oraz potrafi zmierzyć prędkość kilku samochodom w kolumnie.

miło :)
michalmanu
Zaawansowany

23 Paź 2008, 11:20

Mnie wczoraj psy zatrzymali i nie zdążyłem schować a tak naprawdę to zapomniałem no i mam problem. Nie przyjąłem tego mandatu bo chcieli mi dowalić 500 zł. A takich pieniędzy to nie posiadam, gdyż się uczę. Więc sprawa będzie i mam nadzieje że sędzina będzie spoko i mi tyle nie dowali a jak tyle to przynajmniej wezmę na raty :(
Jutro jeszcze będę kombinować na posterunku że on jest uszkodzony zobaczę co z tego wyjdzie.
kamil88i
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm

23 Paź 2008, 18:19

Sędzina to Ci jeszcze przywali opłatę sądową... .
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Paź 2008, 07:42

Już kolego dowiadywałem sie nic mi nie mogą zrobić bo jak nie przyjąłem mandatu to powinni mi go zabrać za potwierdzeniem ale tego nie zrobili więc nie mają dowodu że to był antyradar :D Zaraz idę na posterunek jak wrócę to powiem jak poszło
kamil88i
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm