Informacje o samochodach. Z kąd?

14 Paź 2008, 13:08

Witam. Mam 16 lat i zaczalem uczeszczac do szkoly samochodowej , ale jest to dopiero poczatek mojej kariery mechanika, wiec nie wiele wiem na ten temat. I tu nasuwa sie moje pytanie. Czy sa jakies stronki na ktorych moglbym uczyc sie podstaw o samochodach, zeby w szkole nie byc w tyle od innych. Prosze o pomoc i linki.
Pozdrawiam i z gory dzieki.
ThomaS
Nowicjusz

20 Paź 2008, 11:12

poszedles do technikum czy zawodowki ?? bo jak chcesz sie nauczyc to zawodowka wita jak tylko miec papier i minimalne pojecie to technikum taka prawda

praktyki masz w zawodowce duzo wiecej
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

20 Paź 2008, 18:01

Jestem w zawodowce. Ale chcialbym oprocz w szkole uczyc sie takze w domu z internetu podstaw o samochodach, tak zeby w szkole wiedziec juz mniej wiecej co i iak. Sa jakies stronki WWW z informacjami na temat samochodow? Takie ogolnikowe info.
ThomaS
Nowicjusz

20 Paź 2008, 18:22

tak mysle .. a moze zwykla ksiazka sam naprawiam ... i wybierz sobie jakies auto ... albo na necie poszukaj takiej ksiazki w pdf :wink:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 11:57

sprobuje poszukac. Dzieki.
ThomaS
Nowicjusz

27 Paź 2008, 20:55

kolego a co dokładniej cię interesuje?
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jesienne podróże - kilka dobrych rad
    Powoli kończy się lato, a przed nami złota, polska jesień. Pora roku, która swoją zmiennością może zaskoczyć nawet najbardziej doświadczonych kierowców, bo mało kto dostrzega zagrożenia, jakie ze sobą niesie. ...

27 Paź 2008, 20:57

silniki?
układy wtryskowe?
układy napędowe?
książki sam naprawiam - poszczególne marki i modele?
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock