Anulowanie kupna samochodu, rękojma

21 Sie 2010, 19:14

Witam wszystkich, witaj [you]

Taka sprawa, kupilem samochod, wczesniej dzwonilem pytalem o samochod. Pierwsze pytanie jakie zadalem to czy samochod nie rdzewieje koles mowil ze nie.

No to po tygodniu pojecahlismy zobaczyc samochod, nie znam sie wiec zabralem znajomych ktroy sie znaja. I samochod obejezelismy wszystko ladnie zadnabe, silnik zleta itd.
Zobaczylismy pod podloge ze spoko nie ma dziur zakonserwowana wiec luz. Koles pada ze wszsytko ladnie zakonserwowawne ze robili go pod siebie itd.

Samochod swiezo po przegladze (miesiac) wiec mysle sobie ze skoro przeglad to wkoncu cos ten samochod sprawny musi byc

No to po obejzeniu jazdzie probnej zdecydowalismy sie na jego nabycie.

I teraz ta milsza częsc, spoko jedzilem nim wszstko ladnie cacy az w koncu znajomy powiedzuial ze cos tu nie tak z progami. Wiec rozebralismy samochod i tu sie zaczela jazda.

Okazalo sie ze koles napierd*lil zywicy pod spod i zawalil wszystko barankiem.
dziury takie w podlodze ze stopy moge wkladac, progi teraz to bardziej przypominaja tekture. Nie wiem jak sam fotel sie tam trzymal

Wiec zakup udany jak widac. Jednak dowiedizalem sie ze moge anulowac umowe, jest takie cus jak rękojma wiec ide sie dowiediec co i jak w poniedizalek.

Jakies rady? Moze ktos juz mial taka sytuacje?
Prosze o wszelka pomoc
Pozdro

I tak sobie Ku*rwa kupilem zajebista pierwsza fure. Jak to przeszlo przeglad
ktos za to beknie.
bush
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

21 Sie 2010, 19:43

To dobrze że się witasz ze wszystkimi , ale nie rozumiem dlaczego szczególne za mną :roll: . A co za auto kupiłeś i z którego roku ? i jakich to kolesi wziąłeś , tych co się znają ? Do nich powinieneś mieć pretensje o ten nie udany zakup, że się nie poznali . Jak z tego wybrąć to nie mam zielonego pojęcia . Sprzedający pewnie będzie cytował utartą formułkę - widziały gały co brały :mrgreen: i to że pewnikiem podpisałeś umowe z zapisem że stan auta jest Tobie znany..............
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sie 2010, 20:11

bush napisał(a):Witam wszystkich, witaj Migi60

Witam ....
bush napisał(a):Samochod swiezo po przegladze (miesiac) wiec mysle sobie ze skoro przeglad to wkoncu cos ten samochod sprawny musi byc

To niczego nie przesądza.Ja widzialem samochod w tydzień po OBT i nadawał się tylko na złom/SEAT TOLEDO-ulubieniec rudej :!: :!: /W przypadkach jezeli chodzi o $$$$$ mam taką zasadę:nie wierzę nikomu.... :!: :!:
bush napisał(a):Jak to przeszlo przeglad
ktos za to beknie.

Ja gościowi z SEATA powiedziałem zeby pojechal do tego diagnosty co"klepnął"DR i zaproponował mu kupno tego samochodu.Jak to się skończyło tego nie wiem.
bush napisał(a):No to po obejzeniu jazdzie probnej zdecydowalismy sie na jego nabycie.

Nie przypominam sobie ze udzielałem Ci rad w sprawie kupna/sprawdze to/ale zawsze mówie ze warto jechac na SKP i stracic te parę groszy i niech Ci diagnosta wyda opinie w sprawie takiego auta na piśmie... :!: :!: Bądz pewny ze jak będzie miał się pod tym podpisać to będzie się starał wszystko wylapać i napiasać.Mogę Ci szczerze powiedzieć ze do mnie "handlarze"juz praktycznie sami nie przyjezdzają sprawdzic sam.przed kupnem no chyba ze chce tak klient.. :!: :!:

[ Dodano: 21 Sierpień 2010, 20:21 ]
Ps.To jaki w końcu kupiłes samochód bo z treści tego postu nie wiem.. :?: :?:

[ Dodano: 21 Sierpień 2010, 20:23 ]
bush napisał(a):Jednak dowiedizalem sie ze moge anulowac umowe

Tak mozesz to zrobic.Tylko to troche potrwa i chyba trochę kosztuje... :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

21 Sie 2010, 20:35

bush napisał(a): Jak to przeszlo przeglad
ktos za to beknie.

Jak było to ładnie zakamuflowane , poczarowane jak oryginał , wyglądające na fabriken to co ? diagnosta miał dziubać żeby dowiedzieć się że dziury ? Diagnosta jest kryty . Nie ma kto beknąć !
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

21 Sie 2010, 21:47

bonifacy napisał(a):diagnosta miał dziubać żeby dowiedzieć się że dziury ?

Jezeli mam jakies wątpliwości to nigdy się nie zawacham i śrubokręt nie raz wchodzil do środka samochodu lub w "papierową"podłuznicę.. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2010, 21:58

No wlasnie jest to wada ukryta, a wiec na prawie rekojmy, moze byc uznana za niewazna. Jutro sie dowiem dokladniej co i jak. Powiedzial mi to peweien spawacz ktory kilka razy sie tak nadzial i mowil ze za kazdym razem wygral sprawe.

Nie kosztuje to nic, rzecznik praw konsumenta sie tym zajmowal

samochod to Fiat Punto z 97 roku
bush
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

KWID CONCEPT - solidny i jednocześnie zabawny wygląd
    Samochód KWID CONCEPT, został zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Delhi w 2014 roku. Postanowiliśmy go Wam przedstawić ponieważ jest Sympatyczny, a przy tym auto ma budzący poczucie solidności design, w połączeniu ...