Problem z rejestracją, niekompletna umowa

22 Sie 2010, 22:07

Witam Forumowiczów.
Jakiś czas temu kupiłem auto w autokomisie, którego nie mogę zarejestrować. Mam wszystkie wymagane dokumenty, jednak na umowie kupna-sprzedaży pomiędzy poprzednim właścicielem a autokomisem brak miejsca i daty zawarcia tejże umowy.
Koleś z komisu mydli mi oczy, że tą sprawę jakkolwiek załatwia (potrzebna uzupełniona i podparafowana przez obie strony umowa - oryginał lub odpis notarialny).

Co mogę w takim wypadku zrobić? Proszę o pomoc.
voyageur
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

22 Sie 2010, 22:18

voyageur napisał(a):Jakiś czas temu kupiłem auto w autokomisie, którego nie mogę zarejestrować.

Tak to wychodzi jak sie nie sprawdza dokładnie dokumentów lub nie wie się co ma się sprawdzac przy zakupie... :!: :!:
voyageur napisał(a):Co mogę w takim wypadku zrobić?

Powiedz gosciowi ze:albo zwrot kasy albo kierujesz sprawę do sądu o zwrot kasy a autko oddajesz jemu zeby oprawil sobie w ramki.Zwroc się z tą sprawą tez do Rzecznika Spraw Konsumentów.Moze to do niego dotrze i ruszy d....ę zeby szybko tą sprawe załatwić... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2010, 22:27

Migi60 napisał(a):Tak to wychodzi jak sie nie sprawdza dokładnie dokumentów lub nie wie się co ma się sprawdzac przy zakupie... :!: :!:

Nie przyuważyłem tego, mój błąd. Jeszcze w tym miejscu była pieczątka ODPIS, więc brak tego wpisu tak bardzo się nie rzucał w oczy. To mój pierwszy samochód, przy drugim będę już wiedział, na co zwracać uwagę :)

Migi60 napisał(a):Zwroc się z tą sprawą tez do Rzecznika Spraw Konsumentów.Moze to do niego dotrze i ruszy d....ę zeby szybko tą sprawe załatwić... :!: :!:

Faktycznie, to chyba będzie najlepsze, co mogę zrobić. Jutro przedzwonię do Rzecznika, zobaczymy, co on mi powie.
Dziękuję za radę.
voyageur
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...
    Toyota FJ Cruiser w stylu retro
    Wśród fanów aut terenowych jest grupa, która jednocześnie darzy sentymentem klasyki gatunku i ceni komfort nowoczesnej motoryzacji. Do tych kierowców adresowane są modele w stylu retro, takie jak ...