Problem z rejestracją, niekompletna umowa

22 Sie 2010, 21:07

Witam Forumowiczów.
Jakiś czas temu kupiłem auto w autokomisie, którego nie mogę zarejestrować. Mam wszystkie wymagane dokumenty, jednak na umowie kupna-sprzedaży pomiędzy poprzednim właścicielem a autokomisem brak miejsca i daty zawarcia tejże umowy.
Koleś z komisu mydli mi oczy, że tą sprawę jakkolwiek załatwia (potrzebna uzupełniona i podparafowana przez obie strony umowa - oryginał lub odpis notarialny).

Co mogę w takim wypadku zrobić? Proszę o pomoc.
voyageur
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

22 Sie 2010, 21:18

voyageur napisał(a):Jakiś czas temu kupiłem auto w autokomisie, którego nie mogę zarejestrować.

Tak to wychodzi jak sie nie sprawdza dokładnie dokumentów lub nie wie się co ma się sprawdzac przy zakupie... :!: :!:
voyageur napisał(a):Co mogę w takim wypadku zrobić?

Powiedz gosciowi ze:albo zwrot kasy albo kierujesz sprawę do sądu o zwrot kasy a autko oddajesz jemu zeby oprawil sobie w ramki.Zwroc się z tą sprawą tez do Rzecznika Spraw Konsumentów.Moze to do niego dotrze i ruszy d....ę zeby szybko tą sprawe załatwić... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2010, 21:27

Migi60 napisał(a):Tak to wychodzi jak sie nie sprawdza dokładnie dokumentów lub nie wie się co ma się sprawdzac przy zakupie... :!: :!:

Nie przyuważyłem tego, mój błąd. Jeszcze w tym miejscu była pieczątka ODPIS, więc brak tego wpisu tak bardzo się nie rzucał w oczy. To mój pierwszy samochód, przy drugim będę już wiedział, na co zwracać uwagę :)

Migi60 napisał(a):Zwroc się z tą sprawą tez do Rzecznika Spraw Konsumentów.Moze to do niego dotrze i ruszy d....ę zeby szybko tą sprawe załatwić... :!: :!:

Faktycznie, to chyba będzie najlepsze, co mogę zrobić. Jutro przedzwonię do Rzecznika, zobaczymy, co on mi powie.
Dziękuję za radę.
voyageur
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VERVA Street Racing 2010 / relacja
    Wyścigi, pokazy i atrakcje dla każdego - to wszystko można było zobaczyć dzisiaj w centrum Warszawy Rywalizacja sportowa podczas VERVA Street Racing odbyła się dwuetapowo. Podobnie jak podczas prawdziwego Grand Prix, każdy ...
    Sprawność kierowcy - co o niej decyduje?
    Statystyki wypadków bezlitośnie pokazują konsekwencje ludzkich błędów. Budowane z myślą o ochronie kierowców pojazdy, a nawet specjalnie projektowane drogi, które mają wybaczać uczestnikom ruchu ...