ASO Hyundai - jaki polecacie ??? - 200 km od Warszawy

21 Paź 2021, 19:52

witam wszystkich sympatykow marki Hyundai,

Od 3 lat jestem uzytkownikiem Elantry 1.6 Mpi, szukam dobrej stacji ASO. 3 razy bylem w Ostrolece/ ost. razem plyn chlodniczy nie zostal wymieniony pomimo, tego, ze jest wpisany na fakturze/ slyszalem, ze w Lublinie jest fachowa obsluga, prosze o informacje. pozdrawiam, Patryk
Patryk1974
Początkujący

21 Paź 2021, 20:17

No mogę Ci na pewno powiedzieć, żebyś nie dał się zrobić w konia z Hyundaiem na Bielanach. Omijaj szerokim łukiem.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2

21 Paź 2021, 21:26

Patryk1974 napisał(a):razem plyn chlodniczy nie zostal wymieniony
Ciekaw jestem jak to sprawdziłeś , jak , na jakiej podstawie tak twierdzisz .Jak już jesteś pewny że nie został wymieniony to składałeś reklamację usługi ? Dziwne to trochę . Takie ble...ble. No jak to sprawdzić ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Paź 2021, 08:56

Polecam ASO Hyundaia w Płocku. Tata korzystał w okresie gwarancji. Zawsze fachowe i rzetelne podejście do klienta i jego pojazdu. :)
Matlo92
Nowicjusz

22 Paź 2021, 09:09

bonifacy napisał(a):No jak to sprawdzić ?
Po trzech latach płyn nie będzie już trzymał takich parametrów jak nowy i myślę że tu może spokojnie wyjść różnica wykonując pomiary zwykłym testerem. Jednak pytanie czy to autor tematu zrobił przed i po wymianie bo chyba inaczej nie będzie tego sprawdzić.

Płyn chłodniczy po latach eksploatacji tracąć swoje właściwości ulega degradacji i obniża się jego temperatura wrzenia jak i podwyższa temperatura zamarzania. To normalny proces podczas eksploatacji takiego płynu.

Jak to sprawdzić płyn na przemarzanie jest na forum w temacie glikometr-tester-plynu-chlodniczego-instrukcja-vt103963.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Paź 2021, 10:00

witam,

zmierzylem poziom jaki byl wczesniej, bylo dokladnie 3.3 cm ponizej max, po przegladzie identycznie 3.3 cm co do milimetra, po za tym wpisali 2 L, a powinno byc 4l, reklamacji nie skladalem, sprawdzilem pozniej... zobacze Plock dziekuje
Patryk1974
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowości na 2021 rok modelowy
    Witam, Mimo iż rok 2020 dopiero co się zaczął Volvo określiło zmiany w modelach na rok 2021. Samochody z MY 2021 będzie można zamawiać prawdopodobnie od połowy kwietnia 2020r. Oto najważniejsze ze zmian: - we wszystkich modelach ...

22 Paź 2021, 10:03

Glikometr kupiłem ale za krótki jest wężyk, chyba lepiej wymienić co kilka lat...
Patryk1974
Początkujący

22 Paź 2021, 10:18

Patryk1974 napisał(a):po za tym wpisali 2 L, a powinno byc 4l
To co to w końcu jest za ukłąd w którym wymieniali płyn bo do silnika z 1.6 MPI w hyundaiu wchodzi około 6,5 litra.

Patryk1974 napisał(a):Glikometr kupiłem ale za krótki jest wężyk
Wymień sam wężyk i po sprawie one wszystkie standardowo mają takie krótkie 10-15cm co często nie wystarcza.

Patryk1974 napisał(a):chyba lepiej wymienić co kilka lat...
Zgadza się i tu zależy od samego płynu, taki płyn chłodniczy z oznaczeniem IAT należy zmieniać co 2 lata, a z oznaczeniem OAT do 5 lat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35