ASO Hyundai - jaki polecacie ??? - 200 km od Warszawy

21 Paź 2021, 20:52

witam wszystkich sympatykow marki Hyundai,

Od 3 lat jestem uzytkownikiem Elantry 1.6 Mpi, szukam dobrej stacji ASO. 3 razy bylem w Ostrolece/ ost. razem plyn chlodniczy nie zostal wymieniony pomimo, tego, ze jest wpisany na fakturze/ slyszalem, ze w Lublinie jest fachowa obsluga, prosze o informacje. pozdrawiam, Patryk
Patryk1974
Początkujący

21 Paź 2021, 21:17

No mogę Ci na pewno powiedzieć, żebyś nie dał się zrobić w konia z Hyundaiem na Bielanach. Omijaj szerokim łukiem.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2

21 Paź 2021, 22:26

Patryk1974 napisał(a):razem plyn chlodniczy nie zostal wymieniony
Ciekaw jestem jak to sprawdziłeś , jak , na jakiej podstawie tak twierdzisz .Jak już jesteś pewny że nie został wymieniony to składałeś reklamację usługi ? Dziwne to trochę . Takie ble...ble. No jak to sprawdzić ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Paź 2021, 09:56

Polecam ASO Hyundaia w Płocku. Tata korzystał w okresie gwarancji. Zawsze fachowe i rzetelne podejście do klienta i jego pojazdu. :)
Matlo92
Nowicjusz

22 Paź 2021, 10:09

bonifacy napisał(a):No jak to sprawdzić ?
Po trzech latach płyn nie będzie już trzymał takich parametrów jak nowy i myślę że tu może spokojnie wyjść różnica wykonując pomiary zwykłym testerem. Jednak pytanie czy to autor tematu zrobił przed i po wymianie bo chyba inaczej nie będzie tego sprawdzić.

Płyn chłodniczy po latach eksploatacji tracąć swoje właściwości ulega degradacji i obniża się jego temperatura wrzenia jak i podwyższa temperatura zamarzania. To normalny proces podczas eksploatacji takiego płynu.

Jak to sprawdzić płyn na przemarzanie jest na forum w temacie glikometr-tester-plynu-chlodniczego-instrukcja-vt103963.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Paź 2021, 11:00

witam,

zmierzylem poziom jaki byl wczesniej, bylo dokladnie 3.3 cm ponizej max, po przegladzie identycznie 3.3 cm co do milimetra, po za tym wpisali 2 L, a powinno byc 4l, reklamacji nie skladalem, sprawdzilem pozniej... zobacze Plock dziekuje
Patryk1974
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobusy piętrowe
    Dwa pokłady w autobusie oznaczają większą pojemność pasażerską, co przekłada się na większy zysk przewoźnika. Autobusy piętrowe mogą swobodnie manewrować w ciasnych uliczkach miast, gdzie wjazd zabierającym niewiele więcej ...

22 Paź 2021, 11:03

Glikometr kupiłem ale za krótki jest wężyk, chyba lepiej wymienić co kilka lat...
Patryk1974
Początkujący

22 Paź 2021, 11:18

Patryk1974 napisał(a):po za tym wpisali 2 L, a powinno byc 4l
To co to w końcu jest za ukłąd w którym wymieniali płyn bo do silnika z 1.6 MPI w hyundaiu wchodzi około 6,5 litra.

Patryk1974 napisał(a):Glikometr kupiłem ale za krótki jest wężyk
Wymień sam wężyk i po sprawie one wszystkie standardowo mają takie krótkie 10-15cm co często nie wystarcza.

Patryk1974 napisał(a):chyba lepiej wymienić co kilka lat...
Zgadza się i tu zależy od samego płynu, taki płyn chłodniczy z oznaczeniem IAT należy zmieniać co 2 lata, a z oznaczeniem OAT do 5 lat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35