REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ciekaw jestem jak to sprawdziłeś , jak , na jakiej podstawie tak twierdzisz .Jak już jesteś pewny że nie został wymieniony to składałeś reklamację usługi ? Dziwne to trochę . Takie ble...ble. No jak to sprawdzić ?Patryk1974 napisał(a):razem plyn chlodniczy nie zostal wymieniony
Po trzech latach płyn nie będzie już trzymał takich parametrów jak nowy i myślę że tu może spokojnie wyjść różnica wykonując pomiary zwykłym testerem. Jednak pytanie czy to autor tematu zrobił przed i po wymianie bo chyba inaczej nie będzie tego sprawdzić.bonifacy napisał(a):No jak to sprawdzić ?
To co to w końcu jest za ukłąd w którym wymieniali płyn bo do silnika z 1.6 MPI w hyundaiu wchodzi około 6,5 litra.Patryk1974 napisał(a):po za tym wpisali 2 L, a powinno byc 4l
Wymień sam wężyk i po sprawie one wszystkie standardowo mają takie krótkie 10-15cm co często nie wystarcza.Patryk1974 napisał(a):Glikometr kupiłem ale za krótki jest wężyk
Zgadza się i tu zależy od samego płynu, taki płyn chłodniczy z oznaczeniem IAT należy zmieniać co 2 lata, a z oznaczeniem OAT do 5 lat.Patryk1974 napisał(a):chyba lepiej wymienić co kilka lat...