ASO zepsulo mi auto

08 Cze 2011, 23:01

Witam. Mam powazny problem z autem.

Pol roku temu w aucie VW passat B6, polskie ASO wymienialo mi przednia szybe, Wszystko bylo oki, dopoki auto nie stalo na deszczu. widze ze szyba jest zle przyklejona w prawym dolnym rogu. Woda zaczela kapac do srodka auta po kablach, jak to zauwazylem auto zaprowadzilem do garazu, w garazu gdy wysiadlem z auta widze ze swieci lampa wsteczna (auto bylo na luzie). Dzis zachodze do garazu chce odpalic auto a tu mi miga czerwona kontrolka od blokady kierownicy i stacyjka nie dziala.

AUTA NIE MOZNA ODPALIC.

Panowie co mam teraz robic, auto jest w paryzu, stoi w garazu podziemnym, niema mozliwosci wyciagnac tego auta. Kto za to zaplaci.

ASO mi napisalo ze oni pokryja koszty ponownego montazu szyby jak auto bedzie u nich w serwisie.

Normalnie ASO zepsulo mi auto!!!!!!!!!
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

09 Cze 2011, 15:39

Widzę jedyną możliwość skorzystania z usługi ASSISTANCE, o ile masz ją wykupioną. Z tym, że raczej wymianę szyby powinieneś zrobić tam gdzie auto się znajduje, po wcześniejszym uzgodnieniu pokryciu kosztów przez ASO.

Waldemar
Ostatnio edytowany przez WaldemarK, 10 Cze 2011, 00:31, edytowano w sumie 1 raz
WaldemarK
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

09 Cze 2011, 22:14

Kolego szyba to najmniejszy problem, chodzi o to ze w srodku auta woda zalala jakies moduly elektroniczne i poblokowalo cos w tym aucie.

Auto nie chce odpalic.

Mam pyt. Mozna zrobic sprawe stacji ASO o odszkodowanie za zepsucie auta????
RNI
Aktywny

10 Cze 2011, 14:56

Sprawę jak najbardziej można założyć, ale trzeba zdać sobie sprawę, że temat będzie bardzo trudny. Pierwszym krokiem powinno być uzyskanie opinii rzeczoznawcy na temat przyczyny oraz skutków. Ale zanim zlecisz to komuś, rozejrzyj się na rynku i skorzystaj z rzeczoznawcy poleconego lub mającego dobrą markę. Warto zapłacić więcej za dobrą opinię, żeby nie była podważana na rozprawie z powodu jakichś błędów merytorycznych.
Waldemar
Ostatnio edytowany przez WaldemarK, 12 Cze 2011, 00:29, edytowano w sumie 1 raz
Waldemar
WaldemarK
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

11 Cze 2011, 13:04

Ja proponuję najpierw skontaktować się z tym ASO i przedstawić im temat. Jak będą kombinowali, co nie jest wykluczone, to trzeba jak pisał kolega wyżej uzyskać opinię rzeczoznawcy. Zapytaj w PZM-ocie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Cze 2011, 13:36

Po nie przyjemnej rozmowie sprawa na dzien dzisiejszy wyglada tak.

Ja mam w ramach assistance wyciagnac to auto z garazu i zawiesc do jakiegos serwisu w paryzu.

Tam ma sie zjawic ekspert z alianzu i sprawdzic czy przez zle wklejona szybe wplynela woda, potem po ocenie maja z ich ubezpieczenia albo auto naprawiac w paryzu albo holowac do pl i tam te sztukatery beda ponownie naprawiac.

Ja myslalem to auto sciagnac do pl do swojego domu (oplacic lawete 400euro i wyciagniecie z garazu okolo 150 euro),Potem faktury przeslac ASO zeby pokryli koszty. Potem sprowadzic rzeczoznawce swojego zeby mi ocenil co moglo sie stac jezeli woda tam wplynela, ile tych modulow zalalo. zeby mnie znow te sztukatery nie oszukali.

Jestem pewien ze jest zepsuty modul do ktorego podlaczasz koputer, bo po tej wtyczce kapala woda.

Pyt. Czy moge sie domagac auta zastepczego od ASO na czas naprawy???
RNI
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...
    Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...

02 Paź 2011, 22:21

Odswiezam temat.

Bylew w tym ASO 8-VIII wydarlem sie zrabalem kierownika.

10-VIII zglosilem szkode do ubezpieczalni ASO

18 -VIII dopiero wtedy przyjechala laweta z ASO po auto

Sprawe oddalem prawnikowi. Dzis mamy pazdziernik auto zepsute nadal stoi w ASO, wykryli tylko ze jest 3moduly do naprawy ale nie daja gwarancji ze bedzie chodzilo. W aucie smierdzi stechlizna.

Z prawej strony Jest polamany plastik, po zdjeciu jego okazalo si ze brakuje czesci od odprowadzania wody przed wizyta byla a teraz niema jej

Auto stoi w ASO oni co chwile to wymyslaja nowy bzdury zalania tej elektroniki, najpierw ze taw woda wczesniej sie lala, potem ze oni tego nie ruszali, a na wszystko Ja mam zdjecia i faktury.

0d 4miesiecy juz nie jezdze autem, od 2 stoi w ASO do dnia dzisiejszego (zepsute), ASO nie naprawia bo niema kto im zaplacic, ubezpieczalnia nieprzeslala do ASO jakiegos wniosku,

O co to w tym wszystkim chodzi????????

Co Ja mam robic teraz????

Najpierw auto sciagnolem do polski, potem zjawila sie laweta z ASO po to auto.

Oto auto

ASO zepsulo mi auto ASO zepsulo mi auto ASO zepsulo mi auto
RNI
Aktywny