Astra 1 1.7TD

01 Mar 2010, 17:49

Witam mam malutki problem z moja astrą mianowicie przy kazdym odpaleniu samochodu silnik nierówno pracuje i nie chce sie wkrecic na obroty dopiero jak cofne kluczykiem i odpale z powrotem silnik wejdzie na obroty i puszcze gaz dzieje sie to samo dodam ze leje z któregos weza z turbiny filtr paliwa niedawno wymieniany prosze o pomoc bo ja sam juz niewiem w czym szukac
berek1903
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • 17 Mar 2010, 14:46

witam tez ma astre 1.7td i tez mam taki problem tyle ze ja u siebie podejrzewam albo pompe wtryskowa albo same wtryski :) pozdro
    Opel Astra F z 1995r 1,7TD | Renault Kangoo 1.5dCi z 12.2005 roku i Opel Corsa 1.4 z 1997 roku
    Kassperek
    Nowicjusz

Miejscowość: Kluczbork

17 Mar 2010, 17:14

Może to być spowodowane brakiem dostatecznego ciśnienia wewnątrz pompy wtryskowej.
    W pompie wtryskowej jest łopatkowa pompa zasilająca i zaworek bezpieczeństwa odpowiedzialne za ciśnienie wewnątrz pompy.
    Można dodać specjalny dodatek do paliwa i trochę mixolu.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Prowadzenie samochodu pod wpływem stresu
      Prowadzenie samochodu to wieloaspektowe zadanie, wymagające koncentracji i spokoju. 1/3 kierowców przyznaje, że przynajmniej raz w tygodniu prowadzi auto pod wpływem stresu czy czując złość. Zdenerwowani kierowcy są ...