Astra 1.4 gaz 96rok

25 Lis 2007, 12:31

Witam
1.Mam obecnie pozyczona astre, podczas jazdy zapala mi sie pomaranczowa kontrolka z piorunem czyli silnika chyba. Zapala mi sie po przejechaniu kilku km, po paru km znowu gasnie, za chwile znowu sie zapala. Gasnie na stale po okolo 20km. Jechalem na gazie ponizej 80.
2.Druga sprawa to radio na zdjeciu, pisze ze model philips 410 ale nie moge znalezc nic na google. A chodzi mi glownie ustawienie stacji pod przyciskami.
Za odpowiedz dziekuje
[link wygasł]
pawel24
Nowicjusz

• 26 Lis 2007, 10:19

Co do radia - w takich,zapisywanie stacji pod przyciskami odbywa się w ten sposób,że po wyszukaniu stacji naciska się na niej jeden z przycisków np. 1 i trzeba go przytrzymać przez około 2 sekundy.
    Co do kontrolki - czy zaświeca się ona podczas jazdy na benzynie?Mogłaby ona sugerować problemy z sondą lambda.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

26 Lis 2007, 18:58

Ok, lampka juz sie nie swieci. Mam tylko prosbe, nie mam przykrywki na ta konsole z bezpiecznikami a na tej klapce podobno jest rozpiska. Jak ktos ma gdzies instrukcje to tego albo instrukcje do astry to bede bardzo wdzieczny.
    pawel24
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      BMW Concept Active Tourer 2012
      Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...