Astra 95 - problem z centralką?

18 Mar 2009, 20:42

Witam!
Jako kompletny nowicjusz mam pytanie do fachowców. Przejrzałem troche postów i zauważyłem, że większość użytkowników ma problem z przełączniem na gaz. U mnie sprawa jest innego typu, auto nie chce się przełączyć na benzynę. Przy odpaleniu silnika kontrolka z centralki nie reaguje i nie chce się przełączyć na benzynę. Problem pojawił się nagle, auto odpalało z trudem na gazie (przełącznik nie reagował - świecił się światłem ciągłym na zielono) , potem wszystko wróciło do normy - aż do dziś - auto nie chce odpalić, kontrolka się świeci, a przełącznik nie reaguje...Bebechy były tak ustawione że silnik dopiero po osiągnięciu określonej temperatury przechodził automatycznie na gaz...
Co ciekawe wszystko zaczelo sie po przegladzie instalacji...;))))
Ps Sorry za laicki opis ;))) - pozdrawiam i będę wdzieczny za pomoc, ew. wskazówkę jak uruchomić auto coby się dotoczyć do gazownika...;)
duńczyk
Nowicjusz

18 Mar 2009, 23:36

Jak odpalić auto na benzynie - nic prostrzego - wyjmij bezpiecznik.
Co do zagadnienia nie napisałeś jaką masz instalację (komputer, przełączni). Podejrzewam, że jest to stare LANDI lub Autronic i w obu przypadkach wyglada to na uszkodzenie komputera.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994